Bunga Bunga i u Prvom osnovnom sudu u Beogradu? AFERA HOSTESA DIMOVSKI DRMA SNS PRAVOSUĐE, Borivoj Pap ćuti

Bunga Bunga i u Prvom osnovnom sudu u Beogradu? AFERA HOSTESA DIMOVSKI DRMA SNS PRAVOSUĐE, Borivoj Pap ćuti

Analizu Građanske inicijative za lustraciju o stanju u srpskom pravosuđu prenosimo u celosti

AFERA HOSTESA DIMOVSKI DRMA SNS PRAVOSUĐE

Bunga Bunga i u Prvom osnovnom sudu u Beogradu

Novi Disciplinski tužilac Visokog saveta sudstva Borivoj Pap ćuti

Srpsko pravosuđe je potonulo na nezapamćeno nizak nivo od kada je SNS počeo da instalira svoje hostese i dame sumnjivog morala na sudijske funkcije. Posle afere sa sudijom Marijom Janićijević, iz Osnovnog suda iz Vranja, koja je objavljivala obnažene slike na internetu i zato je  razrešena sudijske funkcije, mnogo gora afera sada bukti u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, u kome novoizabrana sudija Ivana Dimovski nudi svoje privatne usluge kao hostese na LinkedIn mreži, i objavljuje preporuke klijenata, predstavljajući se kao sudija!

Mediji su tokom proteklih meseci izveštavali o sudiji Ivani Dimovski, izabranoj preko SNS veze, koja u slobodno vreme otvoreno radi kao “hostesa za biznismene”. Dimovski je toliko bestidna da svoj “posao sa strane” reklamira preko LinkedIn društvene mreže, i to sa svojom slikom, ispod koje piše “sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu”.

Fotografija gore: Ivana Dimovski na internet reklami za zabavljačke usluge

Fotografija ispod: Marija Janićijević iz Vranja razrešena je samo zbog fotografija, ona se nije bavila “hostingom” za biznismene, a Ivana Dimovski, “hostesa iz Prvog suda”, kako je zovu advokati, i dalje sudi i disciplinski tužilac protiv nje još nije pokrenuo postupak za razrešenje

Facebook

Na mreži LinkedIn, koju je Dimovski, nakon što je afera izbila u javnost, blokirala, ali su je druge sudije i advokati slikali i imaju snimke, Dimovski čak objavljuje i preporuku jednog od biznismena, šefa “Kadilaka” za region, koji je hvali kako ga je zabavljala kao hostesa.

To nije sve, jer Dimovski takođe kaže kako “nudi sve usluge” firmama.

Interesantno je da je Dimovski, pre izbora na sudijsku funkciju, 10 godina bila zaposlena kao saradnik u Višem sudu u Beogradu, i očigledno je, dok je za sudije pisala presude koje su odlučivale ljudske sudbine, svo to vreme radila kao “hostesa za biznismene”, a na srpskom jeziku postoji reč za to zanimanje!

Nakon toga ju je Visoki savet sudstva, u sastavu kojim je predsedavao Dragomir Milojević ovu hostesu  izabrao za sudiju Prvog osnovnog suda ne proveravajući čak ni šta radi preko otvorenih internet mreža!

Iako se u advokatskim krugovima od 2020. godine, kada je Dimovski izabrana za sudiju, sa sablažnjavanjem govori o činjenici da u ovom sudu radi osoba koja se otvoreno reklamira kao “hostesa” i “konsultant za zabavu” za biznismene, afera Dimovski je izbila nakon što je ova žena sumnjivog morala marta 2021. izazvala neviđeni skandal u beogradskom sudstvu.

Sada su se advokati pokrenuli povodom SNS režimskog daljeg uništavanja pravosuđa donošenjem novog Zakona o parničnom postupku kojim se građanima onemogućava pravna zaštita, ali istovremeno i zbog sramoćenja pravne profesije postavljanjem hostesa koje se nude preko društvenih mreža na mesto sudija u najosetljivijim referatima. Afera Dimovski je prelila čašu javnog strpljenja prema sudstvu koje je ovako raspuklo i urušeno.

Ostaje da se vidi da li će novi disciplinski tužilac Borivoj Pap nastaviti politiku zataškavanja teških zloupotreba sudijske funkcije ili će nešto promeniti u katastrofalnoj dosadašnjoj praksi VSS u pogledu kažnjavanja nemoralnih sudija koje brukaju sudstvo do kraja.

Borivoj Pap (sa fasciklom), sa SNS gradonačelnikom Vučevićem u sudu u Novom Sadu, Foto: Printscreen/ mpravde.gov.rs

Srpski režim je potpuno izgubio kompas kada pored afere “Palma” i masovnog podvođenja i zlostavljanja maloletnih devojčica političarima i “biznismenima” iz redova SNS režima, dovodi “hostesu” za zabavu koja radi za “Kadilak” i druge firme za sudiju najvećeg osnovnog suda u Srbiji.

Da stvar bude još odvratnija, ta osoba sudi u porodičnim predmetima gde odlučuje o sudbinama iste one dece koju u Jagodini podvode, a u Beogradu zlostavljaju i zastrašuju u samom sudu, koji treba da bude mesto pravde.

Ima li goreg od toga i koliko srpsko društvo još može potonuti?

U srpskom sudstvu je Bog rekao laku noć i zato ćemo pažljivo posmatrati postupke disciplinskog tužioca Visokog saveta sudstva Borivoja Papa i to da li će i koliko još predmeta u Prvom osnovnom sudu rešavati hostesa Dimovski, i o tome ćemo obaveštavati i GRECO i Evropsku komisiju, ali i Human Rights Watch i UNESCO.

Građanska inicijativa za lustraciju

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar