Stanisavljev (Oslobođenje): VAŠINGTONSKI SPORAZUM – DE FAKTO IZDAJA

Stanisavljev (Oslobođenje): VAŠINGTONSKI SPORAZUM – DE FAKTO IZDAJA
Printscreen YouTube/ Pokret Oslobodjenje

Stanisavljev (Oslobođenje): VAŠINGTONSKI SPORAZUM – DE FAKTO IZDAJA

Početkom septembra prošle godine, Srbija je ponižena u Beloj kući zahvaljujući Aleksandru Vučiću, samoproglašenom „gospodaru neba i zemlje, svega vidljivog i nevidljivog“. U Srbiji tobože jaki i svemoćni, a u svetu Mister Servilni, ponovo je pokazao da mu je ostanak na vlasti i hedonizam oličen u moći i materijalnim dobrima važniji od građana Republike Srbije, njene bezbednosti i Kosovskog zaveta.

 

Bezbednost je stanje sigurnosti, odsustvo opasnosti. Mister Servilni je u Vašingtonu ugrozio više vrsta bezbednosti, pre svega nacionalnu bezbednost. Pogledajmo šta je sve obećano tim sporazumom.

Izmeštanje ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim je bacanje rukavica u oči celokupnom islamskom svetu, kao što je označavanje Hezbolaha za terorističku organizaciju bacanje rukavica u oči Iranu. Ne treba zaboraviti da je ova organizacija strateški saveznik Rusije. Teroristički napadi su politički i/ili verski motivisani, iznenadni i brutalni. Cilj im je da zastraše stanovništvo. Teroristi ne poseduju teritoriju i nemaju podršku većeg dela stanovništva. Pretnja od terorističkih napada je realna ukoliko Mister Servilni primeni u potpunosti ili većim delom Vašingtonski sporazum.

Prema rečima Ričarda Grenela, SAD su garant sporazuma između Srbije i takozvanog Kosova. Ovo se može nazvati izdajom, jer je sklopljen pravni aranžman sa Kosovom. Ovim činom je Mister Servilni po ko zna koji put de fakto priznao Kosovo i Srbiji otežao pregovaračku poziciju. Mister Servilni je prekršio Ustav Republike Srbije, akt sa najvišom pravnom snagom, jer se u preambili aktuelnog Mitrovdanskog Ustava nalazi da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije. A u važećem Krivičnom zakoniku se nalaze odredbe koje jasno govore da je priznavanje secesije dela sopstvene teritorije teško krivično delo.

Srbija prema sporazumu neće moći u ovih godinu dana da lobira za povlačenje priznanja lažne države Kosovo, dok se takozvanom Kosovu omogućava da radi na lobiranju za priznanje. Postoji relna opasnost da do kraja godine takozvano Kosovo bude u Ujedinjenim nacijama. U ovom slučaju otvara se mogućnost za veliku Albaniju, što je ogromna pretnja po nacionalnu i regionalnu bezbednost.

Na KiM ima 16 milijardi tona lignita i neprocenjiv broj ostalih ruda, ogromna imovina je u vlasništvu Srba koji su proterani, prognani, sistematski iseljavani. Kosovo i Metohija su kolevka našeg nacionalnog, kulturnog i verskog identiteta. Zahvaljujući Kosovskom zavetu smo obnovili državu, posle petsto godina robstva. Odreknemo li se Kosovskog zaveta i Svetosavlja, odrećićemo se sebe. Mister Servilnom ništa od toga nije važni niti vredno.

Prošle godine za vreme vanrednog stanja, ovaj izdajnik je predao Albancima Gazivode i ceo energetski sistem Srbije na severu Kosova, a još 2013. je zajedno sa prvim radikalskim disidentom i crvenim klovnom potpisao Briselski sporazum i ukinuo srpske institucije na Kosovu i Metohiji. Nekadašnji generalni sekretar Srpske radikalne stranke i nosač pivskih gajbi Vjekoslava Šešelja stalno priča o podeli Kosova i Metohije. Ne sme biti podele. Južno od Ibra živi 60% Srba, a i najveće srpske pravoslavne svetinje su južno od Ibra.

Vašingtonskim sporazumom, Mister Servilni se zamerio Briselu i EU, jer ih je odstranio iz pregovora, a okruženi smo zemljama EU. Zamerio se Rusiji, jer ih je izbacio iz energetske politike, a Kini se zamerio, jer im je zatvorio vrata za tehnologiju. Zamerio se i novoj administraciji SAD-a, jer je podržao Trampa, a Bajden je pobedio. Svi znamo da Džo Bajden nije blagonaklon prema srpskim pitanjima, tek posle ovog neće biti blagonaklon prema nama. I na izborima za predsednika SAD 2016. godine Vučić je pogrešio u podršci. Javno je podržao Hilari Kllinton i donirao joj 2 miliona dolara naših para, a pobedio je Donald Tramp.

Kada je podržao Hilari Klinton, na pitanje zaštvo je to uradio, odgovorio je: “Zato što sam pametan!” Bil Klinton ga tapše po ramenu, Toni Bler ga savetuje, a Gerhard Šreder mu drži govor na stranačkom mitingu, na godišnjici NATO agresije. To se zove izdajnik! Sprovodi LDP-ovu politiku sa radikalskom retorikom. Ne zna se šta je gore od ova dva. I zato mora da padne.

Zato – ustaj Srbine! Dogodine u Prizrenu!

Stanisavljev Vladimir član Saveta za bezbednost i odbranu pokret Oslobođenje

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar