APEL: Državi nije potrebna ZELENA PATROLA ali društvu i građanima je neophodna!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Zelena patrola
Apel jedne od retkih pravih, i sigurno najuglednijih ekoloških organizacija, prenosimo u celosti
APEL ZA FINANSIJSKU PODRŠKU!
NAŠA DRŽAVA FINANSIRA ĆUTANJE O EKOLOŠKIM PROBLEMIMA. OGROMAN NOVAC DOBIJAJU GONGOVI I PODOBNE NVO, A ZELENA PATROLA SE NE UKLAPA U ŠEMU!

ZELENA PATROLA TREBA VAŠU POMOĆ

Dragi prijatelji,
Zelena patrola je 13 godina bezuslovni prijatelj ekoloških aktivista u Srbiji i regionu. Bili smo uvek i svugde s ljudima koji se bore za zaštitu životne sredine i kvalitet života! Posle snimljenih 150 emisija nepokorni tim Zelene patrole ostao je bez finansija! Tim Zelene patrole ima višegodišnjeg iskustvo i bilo bi dragoceno da nastavi s radom, jer mnogi građani i ekološki aktivisti čekaju tim Zelene patrole da snimi emisiju o ekološkim problemima koji ih ugrožavaju.

Molimo da nam pomognete uplatom donacije onoliko koliko ste u mogućnosti da podržite opstanak Zelene patrole i nastavak snimanja serijala “Zelena patrola na delu”.

Adresa:
Vojvođanska zelena inicijativa
Janka Čmelika 60/1
21000 Novi Sad
Svrha: donacija za snimanje dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”
Broj računa: 340-24649-91

P.S. Za pomoć se obraćamo jer je Ministarstvo kulture i informisanja odbilo da finansira Dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu” uz bizarno obrazloženje da:

” Оцењујући пројекат на основу критеријума датих у јавном позиву Конкурса утврђено је да пројекат не испуњава следеће критеријуме: – утицај и изводљивост са становишта разрађености и изводљивости плана реализације пројекта. Серијал се емитује годинама уназад и има устаљен начин реализације, а пројекат не нуди иновативне елементе. Медијски садржај није јасно дефинисан. Нема увида у теме које ће бити обрађене.”

To komisija kaže za serijal koji se emituje na N1 tv (svake nedelje u 21 h) i još 50 lokalnih, regionalih i stranih TV (MK, MNE, BiH).

Do sada je snimljeno više od 150 polusatnih emisija na temu zaštite životne sredine. Za pojedinačne emisije i serijal tim Zelene patrole je dobio najznačajnija medijska i filmska priznaja u Srbiji i svetu!

Serijal se snima od 2010. godine i nikad nismo bili u ovako teškoj situaciji.

Agencija za borbu protiv korupcije je odbila da finansira projekat jer nije priložen CV računovođe!!!

Država je odlučila da se brutalno obračuna sa Vojvođanskom zelenom inicijativom zbog produkcije dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu” tako što će preseći svaku mogućnost da se serijal finansira!!!

POSLEDNJA VEST:

U konkurenciji za novinarski poduhvat, žiri je jednoglasno odlučio da nagradu dodeli novinarki Ruži Helać iz Novog Sada, za serijal TV reportaža pod zajedničkim naslovom „Zelena patrola na delu“.
Uz opštu ocenu da su Ruža Helać i njene TV reportaže stvarni pobednici ovogodišnjeg konkursa, žiri smatra da su članovi Udruženja „Vojvođanska zelena inicijativa“ i ekipa koja realizuje ovaj serijal od oko 150 polučasovnih reportaža, najjači i najprofesionalniji doprinos našim nastojanjima da generacijama obezbedimo zdravu životnu sredinu. – ocena je žirija.

Bilo bi nam dragoceno da naš APEL ZA PODRŠKU ZELENOJ PATROLI podelite u Vašoj fb grupi ili pozovete ljude da nas podrže.

Obraćamo Vam se na ovaj način jer DRŽAVI NIJE POTREBNA ZELENA PATROLA ALI DRUŠTVU I GRAĐANIMA JE NEOPHODNA!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare