Bez struje i vode, prepušteni od sistema smrtonosnoj zarazi – ravno ubistvu

Bez struje i vode, prepušteni od sistema smrtonosnoj zarazi – ravno ubistvu

Združena akcija “Krov nad glavom” zahteva od nadležnih državnih organa i javnih preduzeća da svima koji žive bez vode i struje hitno omoguće ove osnovne uslove za zaštitu od zaraze.

Ova organizacija koja pomaže stanarima kada izvršitelji pokušavaju da ih izbace iz stanova, saopštila je da su brojni primeri ljudi koji su dočekali pandemiju korona virusa bez struje, zato što kako kažu “sistem omogućava poveriocima i izvršiteljima da ljude izbacuju na ulicu tako što će im život u jedinom domu učiniti nepodnošljivim.”

U saopštenju je navedeno da je porodici Mijatović iz Đurićeve ulice u Beogradu, koju je “Krov nad glavom” u januaru odbranio od izbacivanja na ulicu, isključena struja pre dve nedelje na zahtev poverioca koji ih izbacuje iz jedinog doma u kojem žive od 1946. godine.

Udruženje je podsetilo i na poznat “slučaj Dragane Milisavljević, prevarene starice koja u svom domu u Cvijićevoj ulici živi bez struje još od januara 2019. godine.

Bez struje i vode, prepušteni od sistema smrtonosnoj zarazi - ravno ubistvu
Logo

“Združenoj akciji Krov nad glavom svakodnevno se obraćaju porodice koje zbog siromaštva već godinama i decenijama žive bez struje i vode, i sada nemaju nikakve uslove da se zaštite od zaraze. Ne postoji nikakav državni program da im pomogne da prežive već su prepušteni stihiji pandemije” navedeno je u saopštenju.

Krov nad glavom poručuje da je nehumano osuditi ljude na život bez struje i vode u 21. veku uz ocenu da je “ne dozvoliti im osnovna sredstva za zaštitu od smrtonosne zaraze – ravno ubistvu”.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare