Ćuta najavio masovni protest za 9. april: Imamo posla sa ljudima koji bi pored dečijeg vrtića sagradili deponiju nuklearnog otpada

Ćuta najavio masovni protest za 9. april: Imamo posla sa ljudima koji bi pored dečijeg vrtića sagradili deponiju nuklearnog otpada

Aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare Planine” Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je imao više puta priliku da razgovara sa predstavnicima vlasti u Srbiji, rekao je gostujući u “Utisku nedelje” da je razgovarati sa Anom Brnabić o ekologiji “čisto gubljenje vremena”.

“Mi imamo posla s ljudima koji će sutra, ako nađu sebi matematiku i nekakvu zaradu, ladno da sagrade pored dečijeg vrtiću nekakavu deponiju nuklearnog otpada”, rekao je Ćuta.

Naglasio je da “sa takvim ljudima imamo posla i takve ljude oni dovode ovde”.

“To što Kinezi rade ovde, oni to sebi ne bi radili nikad. Oni su sad u procesu ugradnje najsavremenijih tehnologija kad su u pitanju njihovi zagađivači”, objasnio je i dodao:

“Kad bi kod njih neko tako nešto radio, a prave se blesavi, ta Evropa, njega bi tamo odmah strpali u ludnicu”.

Dodao je da se ovde dešava nešto što je “apsolutni zločin”.

“Ljudi se truju masovno, ljudima se oduzima voda, ljudima se truje zemlja”, naglašava.

Printscreen/ Nova.rs

Dodao je da je pokret Odbranimo reke Stare planine nekoliko puta tražio od kineske ambasadorke da ih primi, što se nije desilo.

“Mi smo zatražili da oni prenesu svom Centralnom komitetu da oni truju našu decu”, rekao je i poručio je da će na kraju organizovati i protest ispred kineske ambasade.

Aleksandar Jovanović Ćuta je u emisiji najavio za 9. april masovni protest protiv vlasti, koja sprovodi ekološki genocid nad svojim građanima. Kazao je da na protestu neće biti nikakvih šetnji već će, ako se odazove – a hoće, dovoljan broj ljudi, doći do blokade saobraćajnica i auto-puta, bez obzira na silu koju vlast može da primeni.

Nova.rs, politicki.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare