25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Dalekovod Albanija-Kosovo van funkcije, srušili se stubovi zbog hladnoće

Image by <a href="https://pixabay.com/users/nickype-10327513/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5581755">NickyPe</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5581755">Pixabay</a>

Dalekovod Albanija-Kosovo van funkcije, srušili se stubovi zbog hladnoće

Dalekovod Albanija-Kosovo četiri i po godine posle završetka i mesec dana nakon puštanja u rad nije u funkciji jer su se srušili električni stubovi usled niskih temperatura, preneo je Kossev pisanje Kohe.

Iako je koštala 75,6 miliona evra, gde je u delu Albanije potrošeno 42 miliiona evra, niske temperature u januaru ove godine dovele su do toga da se sruše četiri stuba interkonektivne linije Danjski Brod-Priština, prenosi Kossev.

U području Ibal kod grada Puka, na nadmorskoj visini od preko 700 metara, zbog mraza i leda srušila su se četiri metalna stuba zbog čega je linija van funkcije.

Sredinom decembra prošle godine započet je samostalni rad operatora Kosova, kao regulatorno područje u okviru regulatornog bloka Albanija-Kosovo, a dalekovod Albanija-Kosovo od 400 kilovata tada je počeo da radi.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: