Đorđević poručio sa srpskih stratišta u Podrinju: Genocida u Srebrenici nije bilo!

Izvor:
Politički.rs

Dok Bošnjaci оvih dana obeležavaju navodni genocid koji se desio tokom borbi Vojske Republike Srpske sa tzv. Armijom BiH u Srebrenici, u Srbiji se o stradanjima srpskog naroda u Republici Srpskoj vrlo malo ili ni malo ne govori. Kao da ni srpski režim, ni srpska opozicija ne smeju da naljute staraoce sa Zapada, kojima smeta priča o srpskim ranama, dok uporno rade rade na brisanju Republike Srpske.

Jedini od srpskih političara, sa ove strane Drine, koji sme o tome da govori i koji je stalno sa narodom ove zapadne srpske države je vođa pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

Đorđević u Kravicama s početka dvehiljaditih

Još početkom dvehiljaditih, Đorđević je započeo svoju misiju pomaganja stradalnom srpskom narodu. Obilazio je, i dan danas stalno obilazi i pomaže Podrinje i posebno porodice ratne siročadi. Samo na prostru Republuke Srpske je iz rata ostalo oko 20.000 siročadi, od toga oko 600 bez oba roditelja.

“Više od 3.500 je ubijeno Srba iz srednjeg Podrinja u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu od muslimanskih  snaga od maja do decembra 1992. godine”, podseća nas Đorđević.

Spomenik u selu Kravica

“Klanjam se senima boraca, junaka, koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku, kao i senima srpskih civilnih žrtava ubijenih od strane muslumanskih hordi ratnog zločinca Nasera Orića”, reči su vođe pokreta Oslobođenje.

Ispred spomenika u selu Kravica


“Kravica je jedno od stradalnih mesta gde su islamisti Nasrea Orića izvršili najteže ratne zločine nad civilnim stanovništvom”, kazao je Đorđević, podsetivši da za ove zločine niko nije odgovarao. .

Ispred spomenika u selu Kravica sa Komnenom Miloševićem čiji je otac ubijen u zasedi od strane zločinsčkih formacija Nasera Orića

“Osim ubijanja i progona nedužnog i nenaoružanog naroda, pripadnici te armije su u napadima na srednje Podrinje opljačkali i uništili 43 srpska sela, te devastirali više verskih objekata i srpskih grobalja”, napominje Đorđević.

Kod spomenika u selu Ježestica

“Srbi su ubijani u stravičnim aktivnostima muslimanskih snaga i to možemo u 19. i 20. veku nazvati produženim genocidom na ovim prostorima”, ističe lider pokreta Oslobođenje.

“Srpski narod podneo je najveće gubitke na ovim prostorima i u Velikom ratu, pa u Drugom svetskom ratu i ovom poslednjem, Odbrambeno-otadžbinskom”, podsetio je.

Na vojničkom groblju u Bratuncu

“Dostojno treba da iskažemo zahvalnost i da se odužimo svima koji su nevino stradali na svim bojištima i stratištima i čiji su životi ugrađeni u temelje Republike Srpske, napomenuo je Đorđević.

“Srpski narod ne može i neće oprostiti, ni počiniocima ovih strašnih zločina koji svakog čestitog Srbina nesnosno zabole oko Petrovdana, niti će oprostiti onima koji prekrajaju istoriju” dodao je.

“Bošnjaci su napravili neku vrstu priče koja je već ukorenjena u međunarodnoj zajednici da su oni jedni stradalnici u Bratuncu i Srebrenici i u tome su im značajno pomogli zapadni moćnici, Haški tribunal, pravosudne institucije BiH, kao i dosta njih iz same Srbije, međutim jedno mora da bude jasno, zločina je bilo i to na sve strane ali nikakav genocid nad Bošnjacima se nije desio“, istakao je Mlađan Đorđević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare