Đorđević u Sremskim Karlovcima: Srbijom vlada izdajnik koji spreman da izda i Vojvodinu

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević posetio je danas Sremske Karlovce i poklonio se senima i zemnim ostacima vožda Đorđe Stratimirovića.

Tim povodom Đorđević je napisao na društvenim mrežama:

U Sabornom hramu Svetog Nikolaja u Sremskim Karlovcima poklonio sam se senima i zemnim ostacima vožda Đorđa Stratimirovića.

Njegov povratak u Srbiju je događaj od izuzetnog značaja za čitav naš narod. Hvala Aleksandru Đurđevu, predsedniku Srpske lige i predsedniku Organizacionog odbora za povratak posmrtnih ostataka Vožda Đorđa Stratimirovića!

Đorđević je prisustvovao liturgiji u Sabornoj Crkvi Svetog Nikolaja:

Jutrošnjoj liturgiji u Sabornoj Crkvi Svetog Nikolaja u Karlovcima prisustvovao je veliki broj vernika, koji su u pretprazništvu Vozdviženja odali poštu velikom srpskom voždu Đorđu Stratimiroviću.

Potom je posetio manastir Vavedenja Presvete Bogorodice u Sremskim Karlovcima:

U poseti manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice u Sremskim Karlovcima, jednoj od najznačajnijih crkava u ovom delu Srbije, u čijoj su kripti ispod oltara sahranjeni srpski patrijarsi Georgije Branković i Lukijan Bogdanović.

Na ovom mestu će sutra biti sahranjen veliki vožd srpski Đorđe Stratimirović, jedna od najznačjnijih ličnosti u Srpskom pokretu, komandant srpske vojske u revoluciji 1848. i verovatno najveći borac za autonomiju Srba u Vojvodini u tom periodu, napisao je Đorđević i dodao:

Njegova borba mora da služi kao primer borbe za srpske interese u Vojvodini i budućim generacijama. Nažalost, u Srbiji je trenutno na vlasti izdajnik koji je zarad opstanka i ličnog bogaćenja spreman da izda ne samo KiM, već i Vojvodinu, Rašku i istočnu Srbiju, opomenuo je Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar