Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda – poslednje reči dr Miodraga Lazića: Otišao sam časno i pošteno

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda – poslednje reči dr Miodraga Lazića: Otišao sam časno i pošteno

Čuveni srpski hirurg, lekar niškog Kliničkog centra dr Miodrag Lazić preminuo je od posledica koronavirusa.

Otac urgentne medicine, koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je, kako su mediji već pisali, zbog teškog zdravstvenog stanja bio priključen na kiseonik.

U svojim poslednjim rečima dr Lazić je naveo da mu čast nije dozvoljavala da se sklonli uprkos godinama i bolestima i da ne želi da ode tiho, već onako kakav je bio ceo život.

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda - poslednje reči dr Miodraga Lazića: Otišao sam časno i pošteno
Privatna arhiva

“Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratistu godinu dana, na Sarajevskom ratistu 4 godine, za vreme nato bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajisnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam ziva legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i zeni poruka: budi hrabra i cvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bižemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom “Marš na Drinu”.

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.”

Izvor: b92

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare