Dramatično upozorenje dr Panića: Ne verujte ni politici, ni Kriznom štabu, obmanuti ste! Nema testova, pacijenti se vraćaju kući bez terapije…

Dramatično upozorenje dr Panića: Ne verujte ni politici, ni Kriznom štabu, obmanuti ste! Nema testova, pacijenti se vraćaju kući bez terapije…

U sinoćnoj emisiji “Utisak nedelje”, najjači utisak bila je izjava dr Radeta Panića koju je on dao nekoliko dana ranije u emisiji “Među nama”, takođe na televiziji Nova S.

Panić, koji je inače i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, izneo je tada dramatično upozorenje, kojim je pozvao građane da ne veruju ni politici, ni Kriznom štabu, već da paze na svoje zdravlje, jer lekari više ne mogu da im pomognu.

“Trenutno stanje u Srbiji jeste da su sve bolnice pune”, rekao je tada Panić i upitao da li to javnost Srbije zna, piše portal Nova.rs.

Naglasio je da je struka trebalo odavno da se povuče iz Kriznog štaba “kako bi sačuvali svoj obraz i moral i etiku jednog profesionalca medicinske etike, ali mislim da su birali da ostanu tu da ne bi došli još gori, ili oni koji bi bili pod još većim uticajem”.

Dramatično upozorenje dr Panića: Ne verujte ni politici, ni Kriznom štabu, obmanuti ste! Nema testova, pacijenti se vraćaju kući bez terapije...
Printsscreen

Panić je rekao da je po njegovim saznanjima Lekarska komora Srbije zasedala o tome da li lekari smeju da iznesu informacije iz svojih zdravstvenih ustanova, kao i da se na svakog zdravstvenog radnika koji je pokušao da progovori o onome što se zaista dešava u zdravstvenim ustanovama “svakodnevno vrši pritisak, preti i ucenjuje”.

Dramatično upozorenje dr Panića

“Trenutno u Srbiji nema testova, ne testiraju se pacijenti, oni sa izraženom kliničkom slikom se vraćaju kući a da nisu dobili nikakvu terapiju, a oni najteži se nalaze u bolnicama, s tim da su već kapaciteti tercijarnih ustanova – četiri klinička centra – popunjeni. Preko toga, u Novom Pazaru imamo preko 150 pacijenata, čuli smo njihovog direktora Meha Mahmutovića da je rekao koliko je zaraženih lekara, to isto je u Drajzerovoj, to isto je širom Srbije”, rekao je Panić.

“Dakle, građani Srbije pod hitno moraju da shvate da su obmanuti zato da bi se održali izbori, da su neopravdano ukinute sve mere koje su bile, morale su se ukidati postepeno i da trenutno zdravstveni radnici em su u manjku 15 odsto, em su oboleli, to je još 10 odsto, em smo iscrpljeni, jer ovo već dugo traje. Nemamo zaštitne opreme i nemamo čime da lečimo pacijente. Molim građane da najozbiljnije shvate ovo i da više ne veruju ni politici, ni Kriznom štabu, već da se brinu o svom zdravlju, jer mi nemamo čime da im pomognemo”, zaključio je Panić.

Nakon što je dr Panić ovo izgovorio, voditeljka emisije Rada Đurić obratila se Zaštitniku građana sledećom konstatacijom: “Kad vi sa vaše pozicije ovo čujete, kako vi na ovo reagujete? Evo, mi smo čuli tri minuta informacija koje nigde nismo čuli, nigde nismo pročitali, nismo čuli zvanično. Imate li vi zakonsku, pa i moralnu obavezu da reagujete kao nezavisna institucija?

Nova.rs.

Dramatično upozorenje dr Panića

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare