Dumanović kod tužioca: Optužio BIA i MUP za dilovanje droge

Bivši pripadnik Odeljenja za dokumentovanje i opservaciju MUP Srbije Milan Dumanović pristigao je u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, gde će danas biti saslušan povodom krivične prijave koju je protiv njega podnela BIA. Pred zgradom tužilaštva je i Biljana Stojković, profesorka Biološkog fakulteta i članica Skupštine slobodne Srbije, kao i još desetak građana.

Krivična prijava protiv Milana Dumanovića podneta je nakon njegovog gostovanja u emisiji „Utisak nedelje“ 18. aprila, kada je u više navrata ponovio da „SNS i BIA dele pare od droge“, podseća Nova.rs.

Na taj način je, kako tvrde podnosioci prijave, počinio krivično delo izazivanja panike i nereda, za šta je zaprećena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

Podsetimo, Dumanović već godinama ima status okrivljenog u postupku koji se protiv njega i njegovog kolege Mladena Trbovića vodi zbog odavanja službenih tajni MUP-a. Njih dvojica su pokušavali da ukažu na nezakonite postupke tadašnjeg rukovodstva ministarstva vezano za putovanje predsednika Vučića u Potočare.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar