APR: Danas ističe rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021.

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Agencija za privredne registre (APR) objavila je da danas u ponoć ističe rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu.

Kako je navedeno, zaključno sa prekjučerašnjim datumom, obavezu dostavljanja izveštaja u skladu sa Zakonom o računovodstvu ispunilo je oko 190.000 pravnih lica i preduzetnika, a očekuje se još oko 90.000 izveštaja.

APR je za danas do ponoći obezbedila dežurstva, kako bi pružila pomoć obveznicima koji će poslednjeg dana podnositi finansijske izveštaje.

Zaposleni u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku pružati stručnu pomoć u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja, kao i tehničku podršku obveznicima koji će raditi u informacionom sistemu, koje se inače redovno pružaju u radno vreme APR-a.

Кontak putem telefona će biti moguć do 15 sati, a posle toga samo putem i-mejla.

Podseća se da su na internet stranici APR-a, u okviru Registra finansijskih izveštaja, objavljene sve relevantne informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2021. godinu, obveznici mogu pratiti na stranici: Registri/ Finansijski izveštaji/ Javno objavljeni finansijski izveštaji i ostale pretrage.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare