Brnabić: Vlada uskoro poništava uredbu kojom je Rio Tinto unet u prostorni plan

Izvor:
N1, Foto: Printscreen

Vlada Srbije uskoro će doneti odluku da se poništi Uredba kojom je u republički prostorni plan unet projekat “Rio Tinto”, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić

Imamo još neke konsultacije sa predsednikom, izjavila je Brnabić novinarima u Novom sadu na uručenju ključeva stanova pripadnicima snaga bezbednosti, ali nije htela da precizira kada će odluka biti doneta.

Ne treba da imamo problem, mi ih nismo doveli u Srbiju, ništa im nismo dali, nemamo nikakav ugovor sa „Rio Tintom“, rekla je Brnabić i ponovila da protesti protiv Rio Tinta imaju politički karater i nikakve veze sa zaštitom životne sredine.

Ona je naglasila da sa zaštitom životne sredine ima veze izgradnja kanalizacione mreže u novosadskom naselju Kisač, koje je posetila ranije danas.

Što se mene tiče, ne mora “Rio Tinto” da bude u Srbiji, rekla je Brnabić i ponovila da se odluka može očekivati uskoro, ali nije htela na pitanje novinara da precizira koliko skoro.

Premijerka je ocenila da je u nedelju održanim referendumom urađena “velika stvar”, iako su pojedini pokazali licemerje time što su pozivali da se glasa protiv.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare