Đorđević na auto-litiji: Litijum je za Vučića ono što su litije za Mila Đukanovića

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje

U auto-litiji od Brezjaka preko Loznice do Krupnja učestvovalo je danas više od 150 automobila koji su “još jednom skrenuli pažnju na štetnost projekta Jadar”, saopštio je predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

“Srbija se neće umiriti sve dok Rio Tinto ne bude proteran iz Srbije, a moratorijumom zabranjeno svako dalje istraživanje i iskopavanje litijuma”, rekao je Đorđević koji je prisustvovao današnjim auto-litijama u organizaciji udruženja “Zaštitimo Jadar i Radjevinu”.

Kako se navodi u saopštenju, Đorđević je istakao da pokret Oslobođenje od oktobra 2020. godine podržava i sarađuje sa tim udruženjem.

Foto: Pokret Oslobođenje

“Za razliku od mnogih politikanata, lažnih zelenih i tzv. pobednika protesta, koji svojataju ovo pitanje za svoje potrebe prelaska cenzusa na izborima, cenkajući se životima stanovnika jednog od najlepših delova Srbije, mi ne odustajemo od osnovnog zahteva: Rio Tinto mora da ode iz Srbije i zakonom mora da se zabrani svako iskopavanje i istraživanje litijuma”, kazao je Đorđević.

Foto: Pokret Oslobođenje

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se “samo masovnim akcijama može naterati na povlačenje”.

“Vučić je svojim zapadnim sponzorima obećao da će rudnik litijuma biti otvoren i od tog obećanja ne može pobeći. Upravo zbog toga će litijum za njega biti ono što su litije u Crnoj Gori bile za Mila Đukanovića: početak kraja i konačan poraz”, rekao je Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar