Đorđević poručio Vučiću povodom zatvaranja Geoksa: Izdajniče, odgovaraćeš i za ovo!

Đorđević poručio Vučiću povodom zatvaranja Geoksa: Izdajniče, odgovaraćeš i za ovo!
Printscreen
Izvor:
Beta, Politički.rs

Kompanija Geoks (Geox) posle pet godina rada zatvara fabriku u Vranju, a bez posla ostaje 1.200 ljudi, piše list Danas.

Kako je za taj list potvrdio jedan od radnika, saopšteno je da se fabrika zatvara a više informacija biće narednih dana.

Izvor Danasa kazao je da je premijerka Ana Brnabić tokom nedavne posete Vranju “znala, ali nije bila spremna da svoju posetu jugu Srbije obeleži tom katastrofalnom vešću”.

List navodi da njihovi izvori tvrde da prema informacijama iz krugova bliskih menadžmentu fabrike, fabrika neće biti preseljena u Albaniju.

Kompanija Geoks je fabriku u Vranju otvorila u zimu 2015, u prisustvu tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Vlada Srbije subvencionisala je tu italijansku kompaniju sa po 9.000 evra po svakom radniku, a na zahtev Geoksa, država je odobravala dodatna finansijska sredstva – ukupne vrednosti izmedju 12 miliona i 14 miliona evra.

Povodom zatvaranja kompanije Geoks, oglasio se predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, koji je podsetio o pompeznom otvaranju te fabrike i o nehumanim i neljudskim ulovima pod kojima su u njoj radili zaposleni:

Ovako je pompezno otvarao Geoks u Vranju. Nije ga zanimalo što su radnici radili u nehumanim uslovima, prekovremeno, imali male plate. Sad kada ova fabrika odlazi, a bez posla ostaje 1.200 ljudi kukavica Vučić se sakrio u mišju rupicu.

Izdajniče, odgovaraćeš i za ovo!

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar