Pitanje za Malog Slinišu: Da li je tačno da smo se juče zadužili za milijardu evra?

Pitanje za Malog Slinišu: Da li je tačno da smo se juče zadužili za milijardu evra?

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je danas da je ministar finansija Siniša Mali uvredama koje je izneo na njegov račun potvrdio da nema odgovor ni na jednu njegovu tvrdnju, medju kojima je i da je “aktuelni režim zadužio gradjane za milijardu evra”, da bi im dao pomoć od 60 evra. Mali je nazvao juče Nikezića ekonomskim neznalicom koja iznosi laži o prodaji dvanaestogodišnje državne obveznice denominovane u evrima na međunarodnom tržištu kapitala u iznosu milijardu evra. Nikezić je u pisanoj izjavi poručio Malom da bi građanima Srbije morao da odgovori da li je tačno da ih je aktuelna vlast zadužila za milijardu evra po kamatnoj stopi od 1,92 procenta, dok se Slovenija zadužila po negativnoj kamatnoj stopi od -0,096 procenata.

Ministre Mali, uvrede da sam neuk i neznalica samo potvrđuju da nemate odgovor ni na jednu tvrdnju koju sam izneo, a ljudima u Srbiji bi morali da odgovorite:

– Da li je tačno da smo se juče zadužili za milijardu evra po kamatnoj stopi od 1,92%, dok se Slovenija zadužila po negativnoj kamatnoj stopi od -0,096%, što je najbolja potvrda da smo daleko od najbolje ekonomije u regionu, a kamoli u Evropi?

– Da li je tačno da pare za najavljenu pomoć od 60 evra isplaćujemo iz kredita, pa će ljudi u Srbiji sve što dobiju morati da vrate sa kamatom?

– Da li je tačno da se nakon rekordnog budžetskog deficita od četiri milijarde evra, zadužujete da bi angažovali Igora Žeželja da za 60 miliona evra „nauči“ Vas i Vaše kolege u Ministarstvu finansija kako se obračunavaju zarade u javnom sektoru?

– Da li je tačno da ceo Vučićev ekonomski sistem počiva samo na zaduživanju: da 10 najvećih infrastrukturnih projekata gradimo iz kineskih i turskih kredita vrednih 16 milijardi evra, da zajmovima iz Abu Dabija vrednim dve milijarde dolara pokrivamo rupe u budžetu, a da su ukupne obaveze EPS-a i Telekoma prešle pet milijardi evra?

– Da li je tačno da će zbog ovako neodgovornog upravljanja finansijama javni dug preći 50 milijardi evra, a da će Vučić već ove godine ući u istoriju kao predsednik koji je zadužio Srbiju više nego svi njegovi prethodnici zajedno?

Dobro znate da je na svako od ovih pitanja odgovor: Da. Tačno je. Svaka navedena tvrdnja je na našu žalost tačna i nijedna uvreda Vas neće sačuvati od odgovornosti za ekonomsku katastrofu u koju vodite Srbiju.

Nova.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar