Sarajevski mediji: Srbija će pozajmiti gas BiH, građani neće ostati bez grejanja

Izvor:
Beta

Srbija će pozajmiti BiH potrebne količine gasa, tako da građani u BiH neće ostati bez grejanja zbog kvara na gasovodu u Bugarskoj, preneo je sinoć sarajevski portal Kliks (Klix).

Kako se navodi, kompanija “Srbijagas” je juče obezbedila interventne količine gasa iz Mađarske posle kvara na gasovodu u Bugarskoj, a u poslepodnevnim časovima je doneta odluka da deo gasa bude pušten i prema BiH.

Prema navodima sarajevskog portala, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odobrio “Srbijagasu” da BiH pozajmi 300.000 kubika do ujutru, a ako bude potrebno, da se pozajmi gas i danas, ne više od 600.000 kubika.

Ventili u Zvorniku, na ulaznoj tački u BiH, juče su posle kvara u Bugarskoj zavrnuti, ali prema najnovijim informacijama sinoć bi gas ponovo trebalo da poteče prema Sarajevu i Zenici.

Kvar na gasovodu na istoku Bugarske dogodio se  juče rano ujutru, a radovi na cevi koja ide prema Srbiji, odnosno Bosni i Hercegovini, i dalje traju i ne zna se koliko će Bugarima trebati da otklone kvar.

Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović juče je rekao da su nove količine gasa iz Mađarske krenule oko 14.00 i da je snabdevanje u Srbiji normalizovano, kao i da će danas biti naručene nove količine ako bude potrebno.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare