Specijalna bolnica “Merkur” prodata Turcima

U svečanoj Sali hotela Persian Azadi, direktor Specijalne bolnice Merkur dr Dejan Stanojević, potpisao je ugovor o prodaji Merkurovih kapaciteta u medicinskom turizmu, sa gospodinom Ozan Kajom, vlasnikom agencije M2 Organisation, iz Antalije u Turskoj, koja se bavi prodajom medicinskih usluga za strane goste u više od 50 bolnica u celom svetu.

– Potpisivanjem ovog ugovora Merkur je otvorio vrata za novo tržiste, jer turski partner, pored Antalije i Ankare, ima svoje kancelarije u Engleskoj, Azerbejdžanu, Vroclavu, Rusiji i Ukrajini – izjavio je tom prilikom direktor Stanojević. M2 Organization prisutna je na svim važnijim promotivnim skupovima iz oblasti medicinskog turizma, a poseta njihovog top menadžmenta Merkuru najavljena je već za decembar ove godine, piše portal Turistički svet.

Istovremeno, na kongresu u velikoj kongresnoj Sali IRIB centra, predstavnici Merkura učestvovali su na panelu pod nazivom Mogućnosti saradnje između Evropske unije i islamskih zemalja. Među panelistima iz Nemačke, Mađarske, Indije, Hrvatske, Irana i Rusije, svoje izlaganje imao je i Miodrag Miljković, direktor marketinga Merkura i predsednik Klastera medicinskog i zdravstvenog turizma Srbije. U petominutnom obraćanju, Miljković je prezentovao srpski Klaster i Specijalnu bolnicu Merkur kao primer dobre prakse u korišćenju mineralnih voda za razvoj modernog turističko-zdavstvenog centra, kao i podizanja zdravstvenog stanja građana u okviru zdravstvenog sistema Srbije.

– U konkurenciji najvećih evropskih i svetskih subjekata iz ove branše, Srbija se predstavila kao atraktivna desetinacija, a Klaster i Merkur kao pouzdani partneri sa dugogodišnjim iskustvom. Nama je ovo treći put da nas organizatori pozivaju na ovaj respektabilni događaj, gde smo izgradili dobre odnose sa partnerima iz velikog broja zemalja, a sa nekima smo uspostavili vrlo prijateljske odnose – naglasio je Miljković.

Veoma je važno napomenuti da nastup Srpske delegacije prati i Dragan Todorović, ambasador Srbije u Teheranu, koji svojim izvanrednim kontaktima i uticajem doprinosi da rad srpske delegacije teče glatko, uz organizaciju sastanaka sa najvišim iranskim institucijama. Ambasador Todorović je na ceremonijalu otvaranja od “Centra za razvoj medicinskog turizma islamskih zemalja”, organizatora ovog događaja, dobio i priznanje za dugogodišnji izvanredni doprinos organizaciji događaja i bilateralnoj saradnji između Irana i Srbije.

Blic

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare