Vučić besan na gastarbajtere – ne šalju dovoljno para. Preti ZATVOROM I NOVČANIM KAZNAMA zbog poreza

Vučić besan na gastarbajtere, ne šalju dovoljno para, preti ZATVOROM I NOVČANIM KAZNAMA zbog poreza

Pošto je svojim besomučnim zaduživanjem kod stranaca gurnuo Srbiju u provaliju a pare potrošio na svakojake nepotrebne megalomanske projekte i kupovinu za sitne pare ljubavi voljenog mu naroda, Aleksandar Vučić je od stranaca dobio upozorenje da se slavina zavrće i da u narednom periodu ne očekuje da će moći dodatno da se zadužuje.

Jeste da je Vučić tim istim parama od stranih kredita plaćao te iste strance preko projekata koji su sami smišljali i radili, al’ dug je dug, a sve ono što još nije prodato od državne imovine, više ne može da pokrije ono koliko nas je zadužio i ono što je dogovoreno da se realizuje u narednom periodu.

Tako nas je Vučić uremio, pare su pokradene i potrošene a korona je uništila i ono malo onoga što se u Srbiji naziva privreda.

Pošto je udario dupetom o ledinu, a pare mu trebaju za funkcionisanje svoje mašinerije, Vučić je sa svojim trustom mozgova rešio da krene u harač nad osiromašenom rajom, bez milosti i bez pardona. 

Krenuo je puštanjem izvršitelja da čerupaju milione građana preko izvršenja za nekakva vaskrsla dugovanja stara i po dvadeset godina, krenuo je na reketiranje frilensera… a ono što ga najviše boli i žulja i na koga je najviše kivan su naši radnici u inostranstvu koji sve manje i manje, čak kritično manje šalju ili donose novac u zemlju.

Taj novac koji gastarbajteri šalju svojim porodicama i rođacima je u najvećoj meri čuvao socijalni mir, bio jedini izvor prihoda mnogih porodica, a i u velikoj meri uticao na rast Vučićevog, Sinišinog i Aninog Be de pea i Dži di pia kojima mašu po srpskim televizijama ubeđujući sirotinju da joj je dobro.

Gnevan na gastarbajtere, Vučić naređuje svojim medijima da najpre puste probni balon o tome kako će te iste gastarbajtere oporezovati, jer za to postoji zakonska obaveza koja se do sad i nije primenjivala, pa ako se po reakcijama i istraživanjima nasluti da neće biti otpora, onda će i krenuti u realizaciju toga.

Oko 300.000 gastarbajtera koji rade ili privremeno borave u inostranstvu moraju da plate porez na zaradu, a u suprotnom prete im kazne i do 150.000 dinara, pa čak i zatvorske u slučaju izbegavanja plaćanja poreza, piše Vučićev i Vučićevićev Informer

Kako se navodi u Zakonu, građani koje ostvaruju prihode iz inostranstva, a za zaradu ne podnesu poresku prijavu u Srbiji, kažnjavaju se novčanom kaznom od 5.000 do 150.000 dinara. Za one nešto savesnije koji porez prijave, ali ga ne plate, sledi novčana kazna u iznosu od 50 odsto utvrđenog poreza. Ona, međutim ne može da bude manja od 5.000 dinara.

U Zakonu o porezu na dohodak navodi se i da ko potpuno ili delimično izbegne plaćanje poreza ili daje lažne podatke o zaradi, pored novčane kazne može da očekuje i kaznu zatvora u periodu do 10 godina. Praktično, ukoliko porez koji se ne plaća iznosi više od milion dinara, osoba će biti kažnjena zatvorom od jedne do pet godina plus novčanom kaznom.

Još veći ceh je za one koji za porez duguju više od pet miliona dinara. Za njih je predviđena kazna zatvorom od dve do osam godina, a uz to i novčana kazna.

Najviša kazna je propisana za one čiji dug prelazi petnaest miliona dinara i uključuje tri do deset godina zatvora i novčanu kaznu.

U Poreskoj upravi objašnjavaju da je utaja poreza ukoliko neko svesno potpuno ili delimično izbegne plaćanje poreza, doprinosa ili drugih propisanih dažbina, ali i ukoliko daje lažne podatke o stečenim prihodima, te ako ne prijavi zaradu ili je prikriva na neki drugi način.

Zakon o porezu na dohodak građana propisuje da je obveznik poreza na dohodak rezident Srbije, kako za dohodak ostvaren na teritoriji Republike Srbije, tako i za primanja u drugoj državi. U najkraćem novi ceh na 1.000 evra zarade iznosi i više od 400, ali ova suma može da bude i manja.

A zakon kaže da je rezident fizičko lice koje na teritoriji Republike Srbije ima prebivalište ili centar poslovnih i životnih interesa, ili na teritoriji Srbije, neprekidno ili sa prekidima, boravi 183 ili više dana u periodu od 12 meseci koji počinje ili se završava u odnosnoj poreskoj godini.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

4 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
1 godina pre

Прво радно место Александру Вучићу било рекетирање за Шешеља СЦ Пинки у Земуну, сведоци су живи и чекају да сведоче на суђењу овом криминалцу!

Perica Peric
Perica Peric
1 godina pre

Ovo nije istina i nije moguce ako ste poreski rezident u instranstvu. Molim vas nemojte sa sirite dezinformacije.

Rade
Rade
1 godina pre

Sram vas bilo, Djilasovi mediji, napadate najbolju vlast od 1945 godine koja sjajno radi svoj posao. Nikada Srbija nije bolje stajala nego sada. Nista vam to ne vredi, Srbija ce se razvijati i biti sve bolja sa ovom vlascu koju niko zamenite nece.

Yandex taxi
1 godina pre
Odgovor za  Rade

Kriminalna Vučićeva vlast trpa pare u svoje džepove i boli ih uvo za druge. Dolovku drže privezanu kao kravu.