VUČIĆ: Cena gasa nepromenjena u narednih 6 meseci; ĐORĐEVIĆ: To sam već najavio, Rusija je uvek uz Srbiju i srpski narod.

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje, Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sočiju posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da će Beograd u narednih šest meseci plaćati ruski gas po istoj ceni kao do sada, 270 dolara za 1.000 kubnih metara.

Nakon sastanka u četiri oka i ručka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić je kazao da je reč o “neverovatnoj ceni”, pošto cena gasa na berzi prelazi 1.000 dolara za 1.000 kubnih metara, i dodao da je Srbija dobila i povećanje količine gasa i fleksibilnost isporuke u narednih šest meseci.

Vučić je televiziji Pink kazao da je Putin “pokazao izuzetno prijateljstvo” prema Srbiji i dodao da je sa njim razgovarao i o dugoročnom ugovoru o nabavci gasa, ali da nema prava da govori o elementima dok taj dokument ne bude potpisan.

“Mogu samo dve stvari da kažem, predsednik Putin je rekao da će biti dobro rešenje i da ćemo biti zadovoljni. I drugo, elementi o kojima smo razgovarali govore nam da ćemo imati izuzetnu cenu i nakon tih šest najtežih zimskih meseci. I cenu, i povećanje obima, verujem i fleksibilnost (isporuke)”, dodao je Vučić.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, koji se nalazi u višednevnoj radnoj poseti Rusiji, i koji je još pre nekoliko dana najavio da će cena gasa za Srbiju biti najpovoljnija, pozdravio je odluku ruskog predsednika i još jednom podsetio da je Rusija uvek uz Srbiju i srpski narod.

Foto: Pokret Oslobođenje

Kao što sam i najavio, cena za gas je najpovoljnija moguća. Rusija je uvek uz Srbiju i srpski narod.

I da, nema na čemu, napisao je Đorđević na Tviteru.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar