Govor igumana Luke na Ravnoj Gori: Spskom narodu su potrebni heroji

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva

Danas, na Markovdan, obeležavajući uspomenu na srpske heroje koji su prvi ustali protiv nacizma, i uspomenu na srpskog đenerala Dragoljuba Dražu Mihailovića, iguman manastira Karno kod Srebrenice i borac Vojske Republike Srpske u oslobodilačkom ratu otac Luka, obratio se svojim ravnogorcima.

Otac Luka je najpre čestitao krsnu slavu onima koji slave i blagoslovio današnje saborovanje.

Foto: Privatna arhiva

Sve ono što nije osoljeno Hristom i njegovom blagodaću je truležno, smrtno i prolazno, i to je ono što su znale i u ono vreme vojvode i vojvode pre njih, i samo ono što je u ime Hrista, to je večno i besmrtno. To i danas svedoči sva Ravna Gora i svedočiće“, podsetio je otac Luka svoje ravnogorce na to kakvi su bili i čime su bili vođeni njihovi preci, te kakvi i oni danas moraju da budu.

U današnje vreme da ne pričamo samo šta je bilo ranije, jer mi smo i danas kadri stići i uteći i na strašnom mestu postojati, od Kosova do svih srpskih zemalja. Srpskom narodu su potrebni heroji, ljudi vrlinski, čestiti, pošteni, kakve su i pre bile srpske vojvode…” poručio je između ostalog otac Luka.

Pogledajte ceo govor koji je održao pripadnicima Ujedinjenog ravnogorskog pokreta Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, kao i drugim prisutnim ravnogorcima i rodoljubima:

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare