Građani traže od Vesića i Radojičića REFERENDUM ZA MAKIŠ I KOŠTUNJAK! Do sada preko 26.000 građana potisalo peticiju, pridružite im se!

Građani traže od Vesića i Radojičića REFERENDUM ZA MAKIŠ I KOŠTUNJAK! Do sada preko 25.000 građana potisalo peticiju, pridružite im se!

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i Kreni – Promeni su pokrenuli potpisivanje peticije i podneli zahtev gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika, da se organizuje referendum na kome bi građani Beograda odlučili o nameni zemljišta na području Košutnjaka i Makiša

Tekst peticije koju je do sada potpisalo preko 26.000 građana prenosimo u celosti

Zoranu Radojičiću, gradonačelniku Beograda
Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika

Zahtevamo da se pre bilo kakve gradnje i promene namene zemljišta na području Košutnjaka i Makiša organizuje referendum na kome bi građani Beograda odlučili o nameni zemljišta.

U momentima kada se Beograd nalazi među najzagađenijim gradovima u svetu i kada njegovi građani ne mogu normalno da dišu, planira se seča šume koja predstavlja pluća Beograda. Najeminentniji stručnjaci, profesori Univerziteta u Beogradu ukazuju na opasnost od gradnje na vodoizvorištu poput Makiša.

Ustavom Republike Srbije (član 2.) predviđeno je da suverenost potiče od građana koji je, pored ostalog, vrše referendumom, kao i da nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od građana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izražene volje građana.

Građani Beograda imaju pravo da na referendumu odluče o vazduhu i vodi u gradu u kome žive. Politički predstavnici izabrani na izborima, kao ni bilo koje političke stranke, ne mogu suverenost oteti od građana.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i Kreni – Promeni.

Aleksandar Jovanović Ćuta (Odbranimo reke Stare planine) i Savo Manojlović.

Peticiju možete potpisati OVDE

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar