HAOS NA SVADBI U KRALJEVU – OD 400 GOSTIJU, 100 ZARAŽENIH!

Rendgen tehničar iz bolnice “Studenica” otkrio kako je 100 svatova zaraženo na venčanju za 400 zvanica.

Svadba u Kraljevu za 400 zvanica rezultovala je time da se čak stotinu svatova javilo u kovid ambulantu, otkrio je rendgen tehničar u kraljevačkoj Opštoj bolnici “Studenica”, Vladimir Nović, piše portal Mondo.

On je ovako opisao taj prizor i reakcije ljudi koji su došli na pregled.

“Bila je to jedna osrednja svadbica, oko 400 gostiju, polovinu poznajem. Od njih, oko 100 je posle posetilo kovid ambulantu. A kada dođu, negoduju – šta je ovo, čekam od jutros, ovaj je došao posle mene, kako je ispred mene sada? A taj što je ispred njega je orošen hladnim znojem, raspada se mučenik, ne može da stoji. Ali svadbarca baš briga, proveo se lepo, njega to ne interesuje”, rekao je on.

“Mi moramo da ga primimo jer smo izgleda mi krivi što je zaražen, i naravno nije verovao da virus postoji. U prvoj nedelji posle svadbe javilo se njih 25, a ukupno ih je oko sto završilo u ambulanti”, rekao je Nović za “Kurir”.

“Među njima i čovek osamdeset i neko godište, kaže – da sam znao, ne bih išao na svadbu, vakcinisaću se čim izađem iz bolnice. Jedva je izbegao respirator”, otkrio je on. Mnogi pacijenti se, navodi rendgen tehničar iz “Studenice”, kaju tek kad je prekasno.

“Vakcina nije obavezna, ali mnogi se naknadno kaju što nisu vodili računa. Ljudi, bar tu masku nosite, toliko možete da nam pomognete”, rekao je on.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar