“Hijene”, “Zečevi”, “Hulje”, SNS, alkohol i korupcija u Trećem osnovnom sudu? Ko je Dušan Agatonović, predsednik Trećeg osnovnog suda

Ko je Dušan Agatonović, predsednik Trećeg osnovnog suda

Tekst koji je u ime grupe građana “Pravda” napisao Tomislav Milivojević, prenosimo u celosti

KO JE DUŠAN AGATONOVIĆ, ZVANI “ZEKA”?

Kako predsednik Trećeg osnovnog suda godinama posmatra korupciju u svom sudu

Treći osnovni sud u Beogradu je specijalizovan za korupciju. Ona se, u krivičnom referatu, sprovodi fingiranim suđenjima a potom oslobađajućim presudama, uz maltertiranje oštećenih, odnosno žrtava.

U parničnom referatu, u Trećem sudu se trguje sa pojedinim javnim službenicima koji su nedavno u medijima razotkriveni u konkretnom slučaju: Biljana Čiča i Olivera Bulatović, iz Centra za socijalni rad Novi Beograd (koji pada pod jurisdikciju ove javne kuće pravde) tražile su mito od 10.000 evra da bi napisale povoljan izveštaj o jednom ocu, Slobodanu Rašiću, koji ih je i javno razotkrio u medijima.

Predsednik Trećeg osnovnog suda je Dušan Agatonović, kod kolega i advokata poznatiji kao “Zec” ili “Zeka”. Njegova omiljena saradnica je sudija Ljiljana Mihailović, koja već godinama obezeđuje intenzivan protok keša kroz sud zahvaljujući masovnoj korupciji kojom se bavi sa jednom advokatskom kancelarijom.

Kada se Ljiljana Mihailović pojavi u hodniku suda, već se sa razdaljine od oko jednog metra oseća vonj alkohola. Zatim počinju njena”ročišta”, koja nemaju nikakvu strukturu, već se sastoje gotovo isključivo iz vike i neobičnih cijuka ove ozbiljno poremećene i uglavnom alkoholisane žene. Tu se povremeno, kroz vrisku, razaznaju vređanja stranaka. Kako odmiče suđenje, Mihailović postaje sve nervoznija – možda upravo zbog pada koncentracije alkohola u krvi.

Ljiljana Mahailović je do te mere neuravnotežena da na ročištima izjavljuje da je nervozna jer može svakog trenutka da u njenu kancelariju uđe neko da je uhapsi (možda je u pomerenom stanju svesti Ljiljana Mihailović pomislila da živi u normalnoj državi u kojoj bi već odavno bila u zatvoru).

Ova poremećena žena kojoj su dozvolili da bude sudija izjavljuje, na ročištima, da može neko da joj ubije kćerku (već odraslu ženu, čiji život nam nije jasno zašto Mihailović smatra da je u opasnosti, iako se može pretpostaviti da to ima veze sa „društvenim angažmanom“ Ljiljane Mihailović, to jest ogromnom korupcijom ove sudije).

Naravno, u korupciju o kojoj je reč mora biti uključen i posrednik između bande i stranke. Omiljeni advokat Ljiljane Mihailović je Mirjana Mitić (kako čujemo u advokatskim krugovima, poznata je pod nadimkom „hijena“ ili, ređe, „lešinar“).

Njih dve su, kako čujemo od jednog veoma dobro informisanog advokata, svojevremeno kao advokatice radile zajedno u istoj advokatskoj kancelariji.

Zatim je Mihailović izabrana za sudiju, a Mitić je ostala advokat i osnovala, po rečima istog izvora, svoju firmu u Požarevačkoj ulici u Beogradu. Ta firma („advokatska kancelarija“), kako saznajemo, pravi ozbiljan biznis sa Ljiljanom Mihailović i Centrom za socijalni rad Novi Beograd – u porodičnim sporovima.

Politička podrška stiže od šefa kabineta Ane Brnabić, Miloša Popovića, Vukote Vlahovića (poznatijeg pod nadimkom “Hulja”) iz resornog Ministarstva, kao i bivšeg šofera Jorgovanke Tabaković dok je još bio ministar za rad, zapošljavanja, socijalna i razna druga pitanja.

Pomenuta koruptivna shema je samo u slučaju jednog predmeta u više navrata potpuno razotkrivena i došla u stanje gotovo maksimalne ogoljenosti.

Agatonoviću (“Zeki”) su predočeni dokazi o delima Ljiljane Mihailović.

Video je i elektronsku prepisku koja dokazuje korupciju Ljiljane Mihailović, a i čuo je kako se Ljiljana Mihailović ponaša na ročištima.

Odgovor mu je bio: „Znam“.

Zeka je savetovao je da se „ne diže prašina“, već da se samo traži izuzeće Ljiljane Mihailović iz predmeta u kome se vrši kriminal neviđenih razmera.

Rekao je da će je sigurno izuzeti.

Razume se, Zeka je slagao.

Pravdao sa time da mu je Ljiljana Mihailović upala u kabinet i rekla da je u pitanju predmet u kome se „obrće veliki novac”, a da njeno postupanje podržavaju iz kabineta Ane Brnabić i šoferovog ministarstva.

Agatonović nije znao da je u međuvremenu izbilo na površinu da je Ljiljana Mihailović njegova miljenica.

Od nje se traži da samo dolazi na ročišta, uzima ono što najviše voli od ljudi „u lancu“, deli ga po dogovoru, da se u sudu kratko zadržava i da „izbegava komunikaciju“ sa drugim sudijama. Druge sudije Ljiljanu Mihailović kao takvu i znaju.

Agatonović je usled poplave dokaza i medijskih natpisa na kraju ipak bio prinuđen da skine Ljiljanu Mihailović sa navedenog slučaja, ali je predmet dao svojoj rezervnoj miljenici, Mariji Đorđević.

Marija Đorđević je mlada SNS-sudija, potpuno zavisna od Agatonovića koji ima poverenja da će se ugovorena raspodela uloga, novca i presuda i preko nje realizovati.

Pitati Agatonovića da li oseća neku sa moralom povezanu nelagodu kada vidi da znamo čime se bavi bilo bi čisto retoričko pitanje.

Naravno da ne oseća, posebno ako je on koordinator čitave organizovane kriminalne grupe koja trguje decom, usvojenjima i pomaže Centru Novi Beograd da maloletnice i maloletnike podvodi u prostituciju.

Zato mu postvaljamo samo ova dva pitanja:

Agatonoviću, da li ste Vi koordinator navedene kriminalne grupe ili samo izvršitelj volje nekog iz izvršne vlasti?

Agatonoviću, da li Vas je strah gneva naroda?

Tomislav Milojević u ime grupe građana “Pravda”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar