Holivudska glumica podržala borbu protiv Rio Tinta i Zorane Mihajlović: NIJE NA PRODAJU!

Holivudska glumica podržala borbu protiv Rio Tinta i Zorane Mihajlović: NIJE NA PRODAJU!

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, zajedno sa nekoliko udruženja, od kojih su najglasniji udruženje Zaštitimo Jadar i Rađevinu, Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji i srpski pokret Dveri već neko vreme se bore protiv multinacionalne kompanije Rio Tinto.

Kompanija Rio Tinto želi da otvori rudnik jadarita u lozničkom kraju, ali narod se sve više buni i negoduje, jer su svesni posledica koje će se desiti. Napomenimo da je kompanija Rio Tinto ostavila pustoš gde god se pojavila i da im u ovoj lošoj zamisli pomaže Vlada Republike Srbije.

Mlađan Đorđević se na svom Tviter nalogu osvrnuo na sinoćnje gostovanje ministarke Zorane Mihajlović u jednoj emisiji zabavnog i estradnog karaktera. U toj emisiji je Zorana Mihajlović na populistički način lobirala za interese strane multinacionalne kompanije Rio Tinto.

A onda je holivudska glumica srpskog porekla, koja je živela i u Australiji, Bojana Novaković reagovala na ovaj Đorđevićev tvit.

Bojana je retvitovala tvit Mlađana Đorđevića i poručila Rio Tintu da nisu dobro došli.

“Unfortunately – nece biti sve “kako treba” po vasem, posto Jadar nije za prodaju, litijum nije za kopanje, i nase reke nisu za zagadjenje. Hvala lepo. Prijatno. @riotinto stay out of Serbia”, napisala je poznata glumica.

Podsetimo, Bojana Novaković je rođena u Beogradu 12. jula 1981. godine. U Australiju se preselila kada joj je bilo sedam godina. Sa dvanaest godina je dobila prvu ulogu, a u petnaestoj se prvi put pojavila na filmu. Studirala je na koledžu u Sidneju. Pored glume, radi i kao prevodilac za srpski jezik. Dobitnica je nagrade Australijske akademije filmske i televizijske umetnosti za najbolju glavnu žensku ulogu u televizijskim serijama.

Politikon, Foto: Twitter/ @bojnovak, Pokret Oslobođenje, Printscreen

1 komentar

  1. Јадна рита Зокси MILF Фокси би да се додатно обогати од јадарита по цену екоцида&геноцида!

Ostavite komentar