Bajrami: Na Kosovu 400 nerešenih ubistava

Izvor:
Beta, Foto: Pixabay

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami poručila je da kosovske bezbednosne strukture treba da se obrate međunarodnim prijateljima za pomoć u otkrivanju zločina u selu Glođane, na prvom mestu američkim bezbednosnim institucijama.

Naglasila je da vlada Kosova, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Kosovska policija, Kosovska obaveštajna agencija snose odgovornost zbog nedostatka rezultata u otkrivanju ubistva u Glođanu u opštini Dečani, prenosi portal Kossev.info.

“U posleratnom periodu je više od 400 nerasvetljenih ubistava. Svako ubistvo mora da se rasvetli, a posebno ubistvo dva učenika i vozača koje se dogodilo u petak u Glodjanu kod Dečana”, navela je Bajrami.

Prošlog petka, pucano je iz automatske puške na autobus koji prevozio djake na relaciji Djakovica-Glodjane-Dečane. U tom zločinu, jedan ili više napadača, usmrtili su dvoje srednjoškolaca i vozača autobusa.

Iako policija sprovodi intenzivnu istragu, još uvek nema naznaka ko bi mogli da budu počinioci, a ne zna se ni motiv ubistva.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar