Bivšem novosadskom policajcu ostavili bombu u zgradi

Bivšem novosadskom policajcu ostavili bombu u zgradi

Ulica Ilije Birčanina u Novom Sadu bila je zatvorena nekoliko sati zbog sumnje da je postavljena bomba u ulaz zgrade gde živi policajac Dalibor Bogdanović.

Na njega je pokušan atentat 2019. godine, prenosi portal Nova.rs

Policija je na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave, objavio je portal.

U novosadskoj policiji za sada se nisu zvanično oglašavali povodom incidenta, sem što je potvrđeno da je pronađen “oblepljen telefon sa žicama” i da je u toku dalja provera.

Nakon detaljne pretrage, policija je uklonila sumnjivi predmet, odnela bicikl, a uzeti su i snimci kamera sa video nadzora, kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu. Eksploziv još nije pronađen.

Na Bogdanovića je već na sličan način pokušan atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobil. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada je izlazio sa parkinga.

Bogdanović je u ekpoloziji teško povređen, zbog čega mu je amputirana leva noga.

Eksplozija je tada oštetila još devet automobila i nekoliko lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Bogdanović je bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina.

On je bio ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

Protiv Bogdanovića i još četvorice u toku je sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice, podseća Nova.rs.

b92, Foto: Pixabay

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar