Bošku Savkoviću određen pritvor od 30 dana

Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti, noseći na protestu „Srbija protiv nasilja“ transparent na kome je bila lutka „obešenog predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, potvrdila je Udruženju novinara Srbije (UNS) Savkovićeva porodica.

 

 

Logo

Pritvor je Savkoviću odredio Viši sud u Beogradu. Kao razlog za određivanje pritvora je, kako saznaje UNS, navedena mogućnost da ponovi krivično delo i utiče na svedoke.

Ćerka Boška Savkovića Emilija je ranije danas rekla UNS-u da je transparent koji je Savković nosio napravljen bez lutke, a da je neko bez njegovog znanja okačio lutku na transparent.

„Nas petanestoro smo sve vreme bili grupa. Okupili smo se kod spomenika na Trgu Nikole Pašića. Transparent je bio bez lutke kad smo ga napravili. Nismo primetili u kom trenutku je neko došao i okačio tu lutku na transparent. Transparent jeste naš, ali ne i lutka“, rekla je Emilija Savković za sajt UNS-a.

Savković je dodala da su skinuli lutku kada su primetili da je na transparentu.

Boško Savković je treći novinar kome je određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti. Milovan Brkić je još u pritvoru, dok je Dejan Zlatanović posle 49 dana pušten da se brani sa slobode.

Izvor UNS

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare