Đorđević: Javnost ima pravo da zna šta se tačno desilo sa Vladimirom Cvijanom

Đorđević: Javnost ima pravo da zna šta se tačno desilo sa Vladimirom Cvijanom

Novinar Predrag Popović je u tekstu “Tragični slučaj Vladimira Cvijana: MRTVA USTA NE GOVORE” izneo podatak da je bivši narodni poslanik i nekadašnji saradnik Borisa Tadića, a potom i Aleksandra Vučića mrtav.

Do sada se smatralo da je Cvijan iz straha za svoju bezbednost napustio zemlju i da se nalazi u SAD, međutim,  Popović je objavio dokument Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kome se potvrđuje da je Cvijan mrtav, i da je rađena obdukcija tela na Institutu za sudsku medicinu „Milovan Milovanović“ Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Više o tome  i o Vladimiru Cvijanu možete pročitati OVDE

Tragični slučaj Vladimira Cvijana: MRTVA USTA NE GOVORE

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, koji je dobro poznavao Vladimira Cvijana, oglasio se povodom toga:

“Vladimira Cvijana sam odlično poznavao, još dok je bio pravni savetnik u kabinetu tadašnjeg predsednika Tadića.
Zajedno smo radili na Zakonu o dijaspori i Srbima u regionu, kojim je stvoren pravni okvir za bolje veze matice i rasejanja, za opstanak srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve tamo gde su ugroženi, za jačanje srpskog identiteta širom regiona.

Bio je genijalan pravnik. Diplomirao je 1999. na Pravnom fakultetu u Beogradu kao student generacije. Lucidan, prek, britkog jezika, što ga je često dovodilo u nevolju. Ipak, uvek je govorio ono što misli i čvrsto stajao iza svojih reči. Čovek je to morao da ceni, šta god mislio o njegovim političkim izborima.

Zatekle su me današnje spekulacije da je preminuo još 2018. godine, a posebno što su okolnosti tog čina nerazjašnjene. Cvijan se, kao što znate, pre nekoliko godina javno razišao sa Aleksandrom Vučićem i nedugo zatim nestao iz javnog života.

Mislim da javnost ima pravo da zna šta se tačno desilo i zašto je to godinama skrivano. Apelujem na institucije da se istina što pre objavi!”

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar