Đorđević: Klan Belivuk je podružnica Jajinačkog klana koji predvode braća Vučić i koji hara Srbijom

Izvor:

Pokret Oslobođenje od početka ove afere upozorava da je klan Belivuk ustvari podružnica Jajinačkog klana koji hara celom Srbijom i koji predvode braća Vučić. Sada se to i potvrđuje, kaže za Nova.rs lider ovog pokreta Mlađan Đorđević komentarišući iskaz vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka o vezama sa Aleksandrom Vučićem i vrhom SNS.

„Vučić već danas mora i treba da bude uhapšen, saslušan i smenjen. Belivuka je stvorio Vučić i sve je radio po njegovom naređenju – obezbeđivao skupove, disciplinovao tribine, uklanjao protivnike. Srpska napredna stranka nije partija, već mafijaška organizacija“, navodi Đorđević.

On dodaje da je „ovaj klan pobio 20 mladića, zato što se nisu slagali sa Vučićevim preuzimanjem navijačkih tribina“.

„Tužilaštvo i policija moraju da saslušaju sve naprednjačke funkcionere koji su bili u vezi sa njima. Ipak, znamo da su i oni pod kontrolom SNS i da se to neće desiti. Zato Aleksandru Vučiću poručujem – jednog dana, u slobodnoj Srbiji, odgovaraćeš za ove zločine i ovaj kriminal“, rekao je Đorđević.

U tekstu koji je objavio istraživački portal KRIK, navodi se da je Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao da je ubica, da je član SNS od 2011. i da je  sarađivao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar