Načelnik Milenković traži od vrha MUP-a dozvolu da se obrati javnosti u vezi optužbi za Jovanjicu

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen YouTube, Instagram/buducnostsrbijeav

Načelnik odeljenja za borbu protiv narkotika beogradske policije Slobodan Milenković podneo je zahtev ministru unutrašnjih poslova i v.d. direktoru policije da mu odobre da se obrati javnosti u vezi sa navodima bivše državne sekretarke tog resora Dijane Hrkalović o ulozi koju je imao u otkrivanju afere Jovanjica, saopšteno je danas.

Po navodima njegovog advokata Zdenka Tomanovića, optužbe protiv Milenkovića predstavljaju pokušaj “kriminalizacije” inspektora koji su otkrili aferu sa uzgajanjem marihuane na farmi Jovanjica, i to kako se ocenjuje, “preko propagadnih glasila vladajućih političkih i bezbednosnih struktura”.

“Načelnik Milenković želi javno da demantuje sve iznete neistine i iznese istinu i podseti da afera Jovanjica nije proizvod takozvanog podmetanja ni nezakonitih radnji policije, već partnerstva dela vojnih i civilnih bezbednosnih struktura i pojedinaca, koje se, prema stavu policajaca, nalaze u zoni kriminala”, naveo je Tomanović u pisanoj izjavi.

Slobodan Milenković, Foto: Printscreen YouTube

Ocenio je i da “nadležno tužilastvo ne vidi svoju nadležnost da u interesu javnosti i spokojstva gradjana Srbije, zaštiti sopstveni kredibilet i podigne nivo samopoštovanja te javno podrži postupanje inspektora Milenkovića i Mitića na čijem radu je tužilaštvo baziralo dokaze u dve optužnice”.

“Usmeravanjem pažnje javnosti na neistine i uvrede, očekujući širu solidarnost u kreiraju profesionalne i lične diskvalifikacije inspektora, centri moći pozivaju svoje pristalice na sve aktivnosti protiv onih koji su otkrili Jovanjicu. Time nameću stav da zakon i pravo nisu uvek neophodan instrument postupanja institucija te da je potrebno žrtvovati zakonito postupanje inspektora”, naveo je advokat.

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, optužila je tadašnjeg ministra Nebojšu Stefanovića i načelnika odeljenja za borbu protiv narkotika beogradske policije Slobodana Milenkovića da su u dogovoru sa stranim službama “montirali” aferu Jovanjica.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare