NAPREDNJAČKI NASTAVNIK PRETI ISELJAVANJEM I UBISTVOM!

Saopštenje udruženja Pančevo nije rupa i udruženja ,,Zeleni most“ prenosimo u celosti

ČLAN SAVETA MESNE ZAJEDNICE BANATSKO NOVO SELO , NAPREDNJAČKI NASTAVNIK FIZIČKOG VASPITANJA, PRETI ISELJAVANJEM IZ SELA I UBISTVOM

U petak 30. aprila član Mesne Zajednice Banatsko Novo Selo Marinel Lazar koji je predložen ispred Srpske napredne stranke (SNS) ujedno je i nastavnik fizičkog obrazovanja u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu pretio je svom sugrađaninu Željku Sabljovu iseljavanjem iz sela i ubistvom zbog drugačijeg političkog mišljenja.

U svojim pretnjama Sabljovu je spominjao i neku ,,ekipu” (šta god to značilo) koja je bila ispred Željkove kuće, dok su u kući bili njegovi roditelji. Pretnje su usledile nakon komentara Željka Sabljova i to: „naš SNS“ na društvenoj mreži Facebook, tačnije na profilu samog Marinel Lazara.

Objava se ticala fotografije vozila saobraćajne policije tokom radarske kontrole. Ubrzo potom objavu je Marinel uklonio i započeo sa pretnjama ka Željku Sabljovu putem sms poruka, kao i poruka u okviru gore pomenute društvene mreže.

Nastavnik je veoma elokventan u svojim pretnjama i zaista očekivani reprezent pedagoškog radnika. Svoju umetničku nadarenost u iskazivanju pretnji je započeo sa: ,,Jebaću ti sve po spisku idiote“, nakon čega je usledila prepiska Lazara i Željka sa konstatnim pretnjama ka Sabljovu, pa čak i fotografije nastale ispred porodične kuće Sabljovih sa uperenim faorvima, da bi se tačno znalo da su nastavnik i ,,ekipa” ispred kuće.

U momentu prepiske Sabljova i nastavnika Marinela, Sabljov je u više navrata napomenuo da je van sela, tačnije u Sremskoj Mitrovici, ali je nastavnik u duhu svog talenta i pedagoškog iskustva nastavio sa zastrašivanjem Sabljov Željka.

 

Nastavniku Marinelu nije bilo dovoljno saznanje da Sabljov nije u selu, pa je svoje pretnje nastavio i par dana kasnije, tačnije u nedelju u istom tonu i stilu, koji je koristio i dva dana ranije tj. u petak.

Željko Sabljov je nakon toga bio primoran da obavesti MUP Pančevo i da zatraži od njih pomoć.

Pretnje u porukama su bile brutalne, od batina, zastrašivanja, pretnje roditeljima, do smrti i iseljavanja.

Nakon ovog iskustva Željko Sabljov strahuje za bezbednost svoje porodice i sebe.

Kako je moguće da jedan pedagoški radnik sebi dozvoli ovakvo ophođenje prema drugom čoveku?
Još je teža činjenica da je sam nastavnik aktivno u politici na lokalnom nivou.

Pretnje i zastrašivanje su nedopustivi bilo kome. One su deo propagadne mašinerije pređašnjih perioda kojih se sa tegobom prisećamo, kako iz perioda II svetskog rata, tako i najsvežijeg građanskog rata, gde su silom mnogi želeli da utihnu one sa drugačijim mišljenjem, gde su mnogi morali svoje domove da napuste, a sada skoro tri decenije kasnije neko sebi daje za pravo da ponovo poseže za takvom retorikom zbog drugačijeg političkog stava.

Nedopustivo je da pedagoški radnik ima ovakvu retoriku, da se bahato ponaša, preti, njemu ipak roditelji šalju decu da ih edukuje. Kakav on primer postavlja?!

Očekujemo reakaciju nadležnijh institucija ukoliko ta reakcija izostane mi ćemo pomoći Željku Sabljovu i sastaviti krvičnu prijavu protiv člana Saveta Mesne zajednice Banatsko Novo Selo, naprednjačkog nastavnika OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu Marinel Lazara koji preti iseljavanjem iz sela i ubistvom samo zbog drugačijeg politčkog mišljenja kako se ova situacija nikada ne bi ponovila .

Takođe očekujemo i da će škola u kojoj je zaposlen Marinel Lazar takođe adekvatno reagovati, na ovakav brutalan ispad.

Ukoliko ima još sugrađana sa sličnim i istim problemom slobodno se javite Pančevo nije rupa i Udruženje ,,Zeleni most“ da vam pomognemo u toj borbi i pružimo besplatnu pravnu pomoć!

Foto: pancevo.rs
0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare