Novi Sad pod naprednjacima – grad u kojem vladaju kriminalci, reketaši i nasilnici: Onesvešćenog momka besomučno tukao i lomio mu oba lakta (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Novi Sad pod naprednjacima – grad u kojem vladaju kriminalci, reketaši i nasilnici: Onesvešćenog momka besomučno tukao i lomio mu oba lakta (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Da je Novi Sad grad u kojem vladaju kriminalci, reketaši i nasilnici, odavno je poznato, ali snimak koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama pomera granicu nenormalnosti.

Autentičan snimak sa bezbednosne kamere prikazuje prikazuje kako se jedan nasilnik krvoločno iživljava nad bespomoćnim momkom ispred menjačnice Eldorado kod Futuške pijace u Novom Sadu, piše portal Luftika.

Dok obesvešćen mladić leži na betonu, nasilnik u crvenoj majici mu zadaje više desetina udaraca pesnicom u glavu dok nekoliko momaka u blizini nemo posmatra.

Jedan član obezbeđanja MaxProtekta, firme koja obezbeđuje objekte Eldorado menjačnica i Maxbet kockarnica, pokušao je da zaustavi nasilnika, ali je brzo odustao. Povukao se i stao sa strane.

U jednom trenutku, treći mladić utrčava i nasilniku šprica neki sprej u oči, ali ga je obezbeđenje udaljilo. Siledžija je potom neometano nastavio da se iživljava nad žrtvom i bespomoćnom momku je potom polomio obadva lakta.

Formalna adresa ove Eldorado menjačnice je Jevrejska 35, ali se fizički nalazi na Bulevaru oslobođenja. Od Gradske kuće je udaljena 5 minuta hoda.

MaxProtekt je ćerka firma lanca kladionica MaxBet, i imaju sedište na istoj adresi, u Kisačkoj 82 u Novom Sadu. U vlasništvu istih ljudi su menjačnice Eldorado, ispred čijeg objekta se odigrala scena nasilja.

Identitet nasilnika ni motivi napada u ovom trenutku nisu poznati, ali ćemo vas obaveštavati o svim promenama.

Inače, ovo je jedan od desetak slučajeva brutalnog nasilja u Novom Sad za nepuna tri meseca, podseća portal Luftika i nabraja tri najupečatljivija.

8. jula

U strogom centru Novog Sada, u ulici Modene, tokom razbijanja građanskog protesta, trojica policajaca su tukla autističnog momka dok je bespomoćno ležao na zemlji i borio se za vazduh. Autistični mladić je u tom trenutku samo vozio bicikl dok je mirno prolazio kroz centar grada.

Ispostavilo se da je jedan od policajaca Slobodanu Drmancu, (35), bivši načelnik Odeljenja kriminalističke policije kojem je gradonačelnik Miloš Vučević dodelio titulu “heroj Novog Sada”.

5-12. jula

Najmanje 5 odvojenih slučajeva fizičkog nasilja nad prolaznicima i taksistima zabeleženo je tokom jedne nedelje ispred sedišta Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

Privatno obezbeđenje SNS, sačinjeno od navijača i kriminalaca, danima je fizički zlostavljalo prolaznike i taksiste čije ponašanje nije bilo po ukusu huligana. Na jednom video snimku, vidi se da je policija krenula da reaguje, ali se interventna jedinica odmah povukla. Jedan od policajaca kratko je najpre kratko razgovarao sa jednim od kriminalaca i, umesto da ih legitimiše i uhapsi, policija se ubrzo povlači.

Nijedan od nasilnika nije procesuiran.

9. avgusta

Milan Vujić, aktivista i student Pravnog fakulteta u Novom Sadu te jedan od govornika na protestu protiv režima, pretučen je na Bulevaru Evrope u Novom Sadu.

Dvojica muškaraca su se vozili automobilom, presreli ga i vikali: “šta si to pisao po Tviteru!” i počeli da ga tuku. Milan je zadobio višestruke prelome lobanje.

Jedan od napadača je bio kandidat na proteklim lokalnim izbrorima na listi broj sedam, “Istina – Adaviera – Ivana Vujasin”.

Izvor: Luftika/ Autor: Dragana Vidić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare