Pucnjava u selu Glođane kod Dečana: “Stradala dva učenika i vozač autobusa”

Tri osobe su nastradale, a najmanje dve povređene u pucnjavi na autobus sa učenicima u selu Glođane kod Dečana, javljaju mediji u Prištini, a piše RTS.

Pozivajući se na izvore sa lica mesta, mediji prenose da je nepoznata osoba pucala na autobus i ubila vozača i dva učenika.

U bolnici u Peći potvrdili su medijima da su u pucnjavi nastradala dva učenika i vozač autobusa, dok iz policije još nisu potvrdili ove navode, ali su u prvom usmenom izveštaju medijima preneli da su dve osobe ranjene.

“Prema informacijama kojima raspolažemo sumnja se da je došlo do pucanja u pravcu autobusa i da su dve osobe povređene”, saopšteno je iz policije u Peći.

Na mestu događaja je i dežurni tužilac.

Printscreen

U međuvremenu je Kosovo online prenelo da je u blizini Glođana večeras iz kalašnjikova pucano na autobus, a Hitna pomoć i Tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe. Koha je prethodno prenela da je poginulih četvoro. Povređeni su prevezeni u bolnice u Peći i u Dečanima.

Prema saznanjima Kohe, na licu mesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dve mlađe osobe, 2003. i 2004. godište. Nezvanično, jedan od njih je sedamnaestogodišnji dečak.

Bolnica u Peći je potvrdila za tv Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat, a prema nekim izvorima dve osobe su u kritičnom stanju.

Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

Autobus je saobraćao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo oko 19 časova.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

“Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija“, rekao je Beriša za T7.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar