Razbijanjem Skaj aplikacije otkrivena paraobaveštajna služba u Srbiji i Republici Srpskoj

Izvor:
Beta

Aplikacija “Sky ECC” i kriptovani telefoni, koje je otključala francuska policija, otkrila je da u zemljama bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija, uključujući i Kosovo i Sloveniju) postoji opasna međunarodna kriminalna grupa, objavio je portal Radiosarajevo.ba. Kako se navodi, ta grupa se dovodi u vezu sa protivzakonitim obaveštajnim radom, nedozvoljenom trgovinom narkotika na veliko, a, prema nekim nezvaničnim informacijama, čak i sa organizovanjem likvidakcija.

Prema informacijama ovog portala iz bezbednosnih agencija BiH koje provode široku istragu, na području Republike Srpske i Srbije deluje paraobaveštajna služba, a čine je bivši pripadnici Državne bezbednosti i „Crvenih beretki“.

„Aktivnosti ove grupe čvrsto su povezane sa članom Predsedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom i najužim krugom ljudi oko njega. Na ovo, uz ostalo, upućuju i političke akcije koje u poslednje vreme provodi ili najavljuje sam Dodik“, navodi se u tekstu.

Paraobaveštajna služba, prema navodima ovog portala, ima svoje saučesnike u vlasti Republike Srpske, i to na najodgovornijim pozicijama.

Državne agencije, dodaje se, raspolažu celim spiskom visokih funkcionara iz Republike Srpske koji se mogu dovesti u vezu sa aktivnostima koje je razotkrila francuska policija.

Ovaj portal je naveo da poseduje taj spisak, ali da ga zbog same istrage ne objavljuje.

Izvori ovog portala naveli su da su osobe povezane s ovim slučajem u svim institucijama RS, pravosudno-bezbednosnim, imaju svoje igrače koji su u funkciji delovanja paraobaveštajne strukture.

„Nema institucije u Republici Srpskoj, a da paraobaveštajna i narko-klan tu nemaju svog predstavnika, ali što je još veća žalost nema značajnijeg predsedničkog kabineta gde, takođe, nemaju svog čoveka. Čak su kroz institucije ‘pokrili’ granične prelaze“, stoji u tekstu.

Portal Radiosarajevo.ba je naveo da se istraga na ovom slučaju intenzivira i da bi u narednim danima moglo biti poznato više informacija.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar