Spahović: Dijanu ne terete za atentat na predsednika, prisluškivanje predsednika, Belivuka, Jovanjicu…

Izvor:
Politički.rs

Krivičnom prijavom koja je podneta protiv bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović, ona se tereti za delo trgovine uticajem iz člana 366 stav 3 Krivičnog zakonika. Krivično delo trgovine uticajem počinila je, prema navodima iz krivične prijave, tokom istrage u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine u centru Beograda, koje je u javnosti poznatije kao “ubistvo na šinama”.

Za to ubistvo prvobitno je bio optužen Veljko Belivuk, ali je na kraju oslobođen svih optužbi.

Krivična prijava bila je povod za njeno privođenje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, a prema saznanjima BIRN-a, ta prijava je tereti da nije na vreme tužilaštvu dostavila izveštaje o otvaranju telefona koji su pronađeni nakon tog ubistva, već tek pred početak suđenja.

Hrkalovićkin branilac Sead Spahović za BIRN kaže da ona tokom jučerašnjeg saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal nije priznala krivično delo koje joj se stavlja na teret.

Spahović dodaje i da krivična prijava nema veze ni sa jednom od afera o kojoj se pisalo u provladinim medijima i napominje da je reč o krivičnom delu iz poglavlja krivičnih dela po službenoj dužnosti.

– Ovo napominjem zbog toga što je sada jasno da tužilaštvo nju ne tereti za atentat na predsednika, pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, nameštanje afere Jovanjica, prisluškivanje predsednika Republike niti bilo koji krvni delikt – kaže Spahović.

On je rekao i da joj je pritvor određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

– Međutim svi svedoci su policajci i službena lica zaposlena u MUP-u tako da je besmislena tvrdnja da bi ona mogla uticati na te ljude koji protiv nje vode istragu već godinu dana – ocenjuje Spahović, prenosi portal Direktno.rs.

Spahović dodaje i da joj tužilac prilikom saslušanja nije predočavao dokaze, tako da tim branilaca ne zna kojim dokazima raspolaže tužilaštvo.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar