Srđan Jovanović, bahati komandir policije u Gadžinom Hanu: Kuća sa bazenom, tri stana i skupoceni automobili

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva

Kako se bahati komandir policije u Gadžinom Hanu

Komandir policije u Gadžinom Hanu i jedan od visokih funkcionera Nezavisnog sindikata policije Srđan Jovanović vodi vrlo raskalašan život. Ovaj kadar SNS-a, osim što šikanira njemu nepodobne policajce, živi na visokoj nozi. Bahati komandir u svom posedu ima kuću sa bazenom, tri stana i dva skupocena automobila, ali mu to očito nije dovoljno.

Jovanović i pored toga što ima sve pomenute nekretnine i automobile, i dalje vozi službeni auto po Nišu, i to u privatne svrhe. Postavlja se pitanje ko je omogućio Jovanoviću da se ovoliko bahati i odakle mu u posedu toliko nekretnina i automobila budući da je postao komandir bez konkursa? Jedan od odgovora na sva ta pitanje može biti taj što je pomenuti zadužen za finansije u Nezavisnom sindikatu policije, pa se i zbog toga, kao i mnogi SNS kadrovi, bahati.

Na fotografijama koje su dostavljene našem portalu vidi se da komandir policije uživa u životu. Dok drugi policijski službenici jedva sastavljaju kraj sa krajem, on se brčka u bazenu i fotografiše dok uživa u čaši vina. Zbog svega toga se postavlja pitanje kako on može da zastupa radnike koji se bore za egzistenciju?

Jovanović je dospeo do mesta komandira policije bez ikakvog konkusa, o čemu je Direktno već obaveštavao javnost. Očito da nekome odgovara da pomenuti, i pored svog bahatog i nedoličnog ponašanja i dalje vodi policiju u Gadžinom Hanu. Kada se uzme u obzir da je Jovanović zadužen za finansije u Nezavisnom sindikatu policije, može se naslutiti način na koji je stekao to silno bogatstvo.

Podsetimo, Jovanović je poznat i po tome što je dodeljivao plakete Dijani Hrkalović, a izvori koji su upoznati sa likom i delom Srđana Jovanovića ističu da je od nje dobio pištolj marke “Glok” koji je Hrkalovićeva nekada dužila. A ako ga je do sada štitila Hrkalovićka, bivša državna sekretarka u MUP-u, postavlja se pitanje ko ga sada štiti? I, kada smo već kod Dijane, otvoreno pitanje, na koje nema odgovora, jeste i da li je zbog sukoba sa njegovim sinom Hrkalović oterala jednog od najboljih radnika u policiji u drugu organizacionu jedinicu?

Pored toga, službenici MUP-a su istakli kako je u Nezavisnom sindikatu izvršio razne pronevere.

– Jovanović ima nekoliko neprijavljenih računa preko kojih vrši pronevere. Braneći se od optužbi preko SUK Jovanović je za samo jedno davanje iskaza angažovao advokata Petronijevića kojem je sa sindikalnog računa platio 60.000 dinara – istakli su anonimni službenici sindikata u oktobru.

Oni su takođe napomenuli da ih pomenuti redovno šikanira i da nemaju nikakav način da se zaštite.

Mnoga pitanja u vezi sa aktivnostima i imovinom Jovanovića su postavljena, ali odgovora i dalje nema. Ljudi poput komandira policije u Gadžinom Hanu, koji svoj položaj zloupotrebljavaju kako bi živeli što galantnije, ali i maltretirali pretpostavljene, jedan su od razloga zašto mnogi građani nemaju poverenja u policiju.

Z.Đ.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare