Svedok Specijalnog suda u Hagu pronađen mrtav; komandovao OVK logorom

Svedok Specijalnog suda u Hagu pronađen mrtav; komandovao OVK logorom

Bivši kosovski policajac Fadilj Suljevići pronađen je danas mrtav u brdima iznad jezera Badovac.

Kako navodi Gazeta ekspres, on se nalazi na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu.

O ovom slučaju se oglasio i glavni tužilac Osnovnog tužilaštva Prištine Kujtim Muniši.

“Tužilac je izašao na lice mesta da vidi šta se dogodilo. Policija je na mestu događaja. Pronađen je mrtav negde u planinama“, rekao je Muniši za Kalkso.com.

Siljevići je bivši pripadnik kosovske policije, koji je primljen u policiju nakon 1999. godine.

Kosovska policija je saopštila da je danas dobila dojavu da se na putu koje vodi prema jezeru Badovac nalazi telo nepoznatog muškarca, koji je kasnije identifikovan kao Fadilj Suljevići.

“Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći”, rekao je portparol Kosovske policije Bajram Krasnići.

Za sada nema više informacija o tome da li je Suljevići svedok u nekoj od optužnica protiv bivših komandanata OVK koji su uhapšeni i nalaze se u Hagu.

Fadilj Suljevići, koji je bio na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu i čije je telo danas pronađeno kod jezera Badovac u blizini Prištine, nekada je komandovao nelegalnim zatvorom kod Matičana u kojem su bili zatočeni Srbi.

Suljevići je poreklom iz Medveđe, a kako je svojevremeno navelo Udruženje kidnapovanih i nestalih lica sa Kosova i Metohije, on je komandovao nelegalnim zatvorom kod Matičana u kojem je bilo oko 300 zatočenih Srba.

Srbija je svojevremeno preko Interpola raspisala poternicu za njim, prenosi Kosovo onlajn.

IZVOR: KOSOVO ONLINE, B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar