Tužilaštvo uputilo poziv za saslušanje Dumanovića

Tužilaštvo uputilo poziv za saslušanje Dumanovića

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u krivičnom postupku koji se vodi protiv osumnjičenog Dumanović Milana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, uputilo je osumnjičenom poziv za saslušanje za dan 07.06.2021. godine.

Podsetimo, Dumanović je dana 18. aprila 2021. godine gostujući u emisiji „Utisak nedelje“ autora Olje Bećković, koja je emitovana na televiziji „NOVA S“ u periodu od 21:00 časova do 23:00 časova, u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na Bezbednosno-informativnu agenciju, tvrdeći da „novac od droge dele SNS i BIA“.

Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama.

Uporedo sa ovom krivičnom prijavom BIA, i Bratislav Gašić, direktor BIA, podneo je lično krivičnu prijavu protiv Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

Protiv Dumanovića, kao i Mladena Trbovića se vodi sudski postupak zbog odavanja službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, jer je suđenje zatvoreno za javnost. Prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za „Al Džaziru Balkans“ 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

Nova.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare