U Srbiji 75 lica iza rešetaka zbog kršenja samoizolacije

U Srbiji 75 lica iza rešetaka zbog kršenja samoizolacije

Ministarstvo pravde Srbije je saopštilo da je 75 građana pritvoreno zbog kršenja mere samoizolacije tokom pandemije koronavirusom.

Uprava Ministarstva pravde za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je za njih tri posebna objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu, Radomir Ilić.

U Vršcu su 43 lica koja su prekršila meru samoizolacije, u Pirotu 17, a u Požarevcu ih je 15. Ilić je dodao da su protiv većine tih lica već podneti optužni akti, suđenja će početi za nekoliko dana.

U Srbiji 75 lica iza rešetaka zbog kršenja samoizolacije
Ilustracija, Image by Joseph Fulgham from Pixabay

Ministarstvo pravde je u saradnji s Ministarstvom zdravlja izradilo poseban plan za organizaciju tih sudjenja kako nikome ne bi bilo ugroženo zdravlje, podvukao je Ilić.

“Danas smo dobili posebnu opremu, tečnosti za dezinfekciju, rukavice i maske, kojom ćemo opremiti one sudove koji će suditi licima koja su prekršila mere samoizolacije i koja su potencijalno zaražena korona virusom”, naveo je Ilić.

Apelovao je na sve građane kojima je izrečena mera samoizolacije, da to poštuju i tu meru ne krše, jer u suprotnom ugrožavaju ukućane i zdravlje ostalih građana.

Ministarstvo pravde je pravosudnim organima ranije uputilo preporuke za postupanje s onima koji čine krivično delo lica nepoštujući samoizolaciju. Nepostupanje po zdravstvenim propisima i sadašnjim naredbama kažnjivo je kao “krivično delo prenošenja zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja.

Beta

Foto: Pixabay/ DanielVanderkin

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare