(VIDEO) Akcija zbog lažnih dojava o bombama – uhapšene četiri osobe, među njima i strani državljanin

Izvor:
RTS, Foto: Printscreen

U više gradova u Srbiji i EU u toku je akcija hapšenja osumnjičenih za lažne dojave o bombama u školama i drugim institucijama. Uhapšene su tri osobe u Srbiji, saopštio MUP. RTS nezvanično saznaje da je uhapšena i jedna osoba u Češkoj.

Na više lokacija u Srbiji u toku je akcija hapšenja osumnjičenih za dojave o podmetnutim bombama, a MUP je saopštio da su na teritoriji Srbije uhapšene tri osobe.

Uhapšeni su P. D. (23) iz Odžaka, kao i J. M. (27) i T. Č. (42) iz okoline Zrenjanina.

U saopštenju se navodi da postoje osnovi sumnje da su oni izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Kako se sumnja, oni su u dužem periodu, preko elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Republike Srbije, o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje je sprovedeno u saradnji MUP-a, Posebnog javnog tužilaštva za visokokriminološki kriminal, u koordinisanoj akciji preko Evrodžasta sa istražnim organima Češke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče da se do kraja današnjeg dana očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije hapšenja osoba povezanih sa učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

MUP je u jučerašnjem saopštenju naveo da na nacionalnom i međunarodnom nivou intenzivno sarađuje sa svim relevantnim institucijama na identifikaciji IP adresa pošiljalaca dojava i njihovih korisnika.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare