Zbog objava na društvenim mrežama 29 đaka uhapšeno u Srbiji, protiv 82 krivične prijave

Izvor:
Beta, Foto: Logo

Od 3. maja do 7. jula protiv 82 učenika starijih od 14 godina podnete su krivične prijave zbog ugrožavanja sigurnosti i širenja panike i nereda preko društvenih mreža, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako su iz MUP-a naveli za portal televizije N1, od ukupno 82 učenika protiv kojih su podnete krivične prijave, 29 je uhapšeno i sprovedeno pravosudnim organima na dalje postupanje.

Protiv učenika su podnošene krivične prijave zbog objava, dojava i incidenata na društvenim mrežama koji se mogu podvesti pod pojmom “imitiranje” zločina poosle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i u okolini Mladenovca, u kojima je ubijeno ukupno 20 osoba.

Dan kasnije učenik sedmog razreda OŠ “Jefimija” u Obrenovcu, mahao je plastičnim pištoljem posle minuta ćutanja zbog ubistva dece i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Policija je iz OŠ “Desanka Maksimović” iz Beograda dobila poziv sa informacijom da je kod devetogodišnjeg dečaka koji pohađa treći razred nađen spisak sa imenima dece.

Policija je privela i bivšu učenicu Gimnazije “Ruđer Bošković” koja je nožem ranila učenika i nastavnicu u toj školi u Beogradu.

Nekoliko dana posle majskih zločina je po prijavi savezne policije SAD FBI uhapšen maloletnik u Subotici koji je “guglao” kako se pravi bomba.

Među uhapšenima je i maloletnica (14) iz Futoga pored Novog Sada, koja je nedavno puštena iz pritvora u kojem je bila dva meseca pod sumnjom da je širila paniku posle masakra u beogradskoj osnovnoj školi.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare