Zbog prevare u Australiji uhapšena pevačica Romana Panić

Zbog prevare u Australiji uhapšena pevačica Romana Panić

Pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) uhapšeni su u Australiji zbog sumnje da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu a zatim kopirali podatke i bankovne kartice. Kako piše australijski portal southcoastregister, oni su osuđeni na 14 i 12 meseci zatvora.

Njih dvoje su u Australiji boravili kao turisti, gde su, kako piše portal, zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da “napune svoje novčanike”, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip M. 14 meseci, Romana 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Zbog prevare u Australiji uhapšena pevačica Romana Panić
Privatna arhiva

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

N1, Tanjug, Nova.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare