“Jelena stavite u veliku kovertu par papira i ubacite novac i sve zalepite i tako dajte pripravnici” – PRESRETNUTA KOMUNIKACIJA IZMEĐU KRIMINALNE GRUPE sudija, tužilaca, Centra za socijalni rad i političara

Tekst grupe građana “Vratite nam sudstvo!” i Građanske inicijativa za lustraciju prenosimo u celosti

Nastavak slučaja Jelene Žarković sa materijalnim dokazima o kriminalu: presretnuta komunikacija između članova organizovane kriminalne grupe sudija, tužilaca, agenata Centra za socijalni rad Novi Beograd i političara

Svirepa zlostavlaljačica dece sa Sinišom Malim, svojim mentorom u krađi

U ovom tekstu pružićemo dokaze o radu grupe kriminalizovanih agenata Gradskog centra za socijalni rad (GCZSR) Odeljenje Novi Beograd sa kriminalizovanim sudijama Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kriminalizovanim tužiocima, pojedincima iz izvršne vlasti i političarima koji sa njima sarađuju.

Imamo ogroman broj dokaza koje nećemo otkrivati, jer će nam biti potrebni za suđenje osumjičenim kriminalcima kada se za to stvore uslovi, odnosno posle sloma diktature Aleksandra Vučića.

Ipak, ono što ćemo sada prezentovati čitaocima već je dovoljno ubedljivo da steknu sliku o kriminalu koji se odvija u navedenim institucijama. Koristićemo za sada samo jedan slučaj, i to pokušaj otimanja troje dece jednom profesoru univerziteta sa izraženom međunarodnom reputacijom, eksponiranom protivniku režima, kao i pokušaj da mu se zabrani da ikada više vidi ili čuje svoju decu (!).

Glavni akteri zločina  kojima će se ovaj članak baviti su sudija Ljiljana Mihailović iz Trećeg osnovnog suda u Beogradu, organizovana kriminalna grupa iz Centra za socijalni rad Novi Beograd, kao i Jelena Žarković, finansijer i delimični organizator udruženog kriminalnog poduhvata, a istovremeno i akter sudskog procesa u kome je tužilaštvo goni za kontinuirano svirepo i opasno fizičko povređivanje sopstvene dece – sve to uz asistenciju Mirjane Mitić koja se predstavlja kao Žarkovićev advokat i koja ima razrađenu koruptivnu shemu sa pomenutom Ljiljanom Mihailović, uz asistenciju određenog broja službenika resornog ministarstva, političara i korumpiranih lekara-veštaka koje Mihailović imenuje.

Jelena Žarković

Čitav ovaj članak zasnivaće se isključivo na ograničenom broju dokaza, iz gore navedenih razloga, a koji će se sastojati iz korespondencije porukama upućivanim mobilnim telefonima i drugim elektronskim sredstvima komunikacije između članova organizovane kriminalne grupe, a koju su na telefonu Jelene Žarković slikale njene ćerke.

S obzirom na to da ima oko 150 stranica fotografisane korespondencije koja otkriva koruptivnu shemu, otkrićemo samo nekoliko slučajeva – dovoljno upečatljivih, ali ne i najvažnijih (koji se čuvaju za sud posle pada diktature, a trenutno se nalaze na većem broju mesta, kako organizovana kriminalna grupa ne bi mogla sebe da zaštiti fizičkom eliminacijom (ubistvom ili hapšenjem) sopstevnika dokaznog materijala).

Slika 1 (Napomena: MA je “Mirjana Advokatica”)

 

Na gornjoj slici možete da pročitate kako se advokatica Mirjana Mitić dogovara sa Jelenom Žarković, kako Mitićkina pripravnica da dođe do kabineta Jelene Žarković i od nje preuzme novac koji Jelena Žarković, kako joj Mitić objašnjava, treba prethodno da sakrije u belu hartiju i tako stavi i zalepi u veliki koverat (za koji se neće posumnjati da se u njemu nalazi novac), a koji će pripravnica odneti sudiji Ljiljani Mihailović. Kabinet Jelene Žarković je inače na Ekonomskom fakultetu u Kameničkoj ulici, u akademskoj instituciji (!), na kome se Žarković zaposlila preko tadašnjeg Resora državne bezbednosti. Na slici vidite broj kabineta Jelene Žarković (203) i sprat na kome se nalazi.

 

Slika 2

 

Da belom hartijom obloženi novac nije regularni honorar advokatici vidi se ne samo po opisu načina podmićivanja koji nam je poznat čak i iz filmova, već i po tome što možete pročitati na Slici 2: Mirjana Mitić daje Jeleni Žarković broj svog bankovnog računa radi uplate honorara. To jasno ukazuje da Mitić ima osim računa za legalne isplate i sistem ilegalnih novčanih transakcija.

Slike 3a, 3b, 3c, 3d, 3e

 

Iz gornje prepiske može se videti da Mirjana Mitić iznosi Jeleni Žarković svoje dogovore sa sudijom u krimi lancu Ljiljanom Mahailović, a sve kako bi njih dve ugovorile sudske odluke, ali i sakrile informacije i dokumantaciju od oca od koga zlostavljačica te iste dece, Jelena Žarković, pokušava da otme decu koja žive sa njim.

Kako se ispostavilo, Žarković je pošto su deca oteta od oca i predata njoj, uz asistenciju 15-ak agenata Centra za socijalni rad Novi Beograd i 12 uniformisanih policajaca, tražila od oca veoma veliku sumu novca, a za uzvrat nudila da mu vrati decu. U protivnom je pretila da će agenti Centra Novi Beograd i sudija Ljiljana Mihailović zabraniti ocu da priđe deci i tražiti da mu se u potpunosti oduzme roditeljsko pravo, a što su Centar i Maihailović, razume se, i učinili.

Tu odluku je ekspresno (tokom vikenda kada je čitav predmet odnela iz suda svojoj kući!) potvrdila sudija Apelacionog suda koja je u istom kriminalnom lancu trgovine decom i starateljstvima, Zorica Đaković, a koju je za nagradu za ovaj postupak za svog „prvog zamenika“ postavio Duško Milenković, predsednik Apelacionog suda (inače kum Dušana Agatonovića „Zeca“, predsednika Trećeg osnovnog suda).

Sudija Prvog osnovnog suda, Ljiljana Vučinić,  bila je upoznata sa čitavim organizovanim kriminalnim poduhvatom, ali je svoje neprijavljivanje i prikrivanje krivičnih dela pravdala time da je „vršen ogroman pritisak od strane šefa kabineta Ane Brnabić“, Miloša Popovića, koji je inisistirao da je u pitanju slučaj od prvorazrednog značaja i zbog finansijskih razloga, a i zbog toga što se oduzimaju deca jednom od najeksponiranijiih protivnika predsednika Vučića i daju osobi (Jeleni Žarković) koja njemu lično i Siniši Malom „odrađuje poslove“.

Vrhovni kasacioni sud poništio je sve odluke Apelacionog suda (čitaj Zorica Đaković) i Trećeg osnovnog suda (čitaj Ljiljana Mihailović) i vratio čitav predmet na ponovno suđenje. Ova odluka je stvorila veliku frustraciju kod članova organizovane kriminalne grupe o kojoj je u ovom članku sve vreme reč.

To je eskaliralo do te mere kod Jovana Ratkovića iz Centra za socijalni rad Novi Beograd (mediji su o njemu izveštavali kao o intravenskom heroinskom narkomanu koji redovno sam sa sobom priča u prisustvu drugih ljudi, pedagoga čija fakultetska diploma je po „nalazima“ Centra za socijalni rad nestala, dok sam fakultet njegovu diplomu pedagoga takođe nije mogao da pronađe/dostavi, a sve usled zahteva za dobijanjem informacije od javnog značaja), da je, po kazivanju svedoka, u nastupu gneva udario glavom u zid pored svoje kancelarije, te je morao biti prevežen u bolnicu kako bi mu bila ukazana lekarska pomoć.

Slika 4

 

„Voditelj slučaja“ koji je jedan od aktera gornje prepiske je Slavica Dragović, takođe iz Centra Novi Beograd (posle je „slučaj“ preuzela Biljana Čiča, koja je nedavno postala i medijska zvezda pošto je jedan otac objavio u novinama da mu je tražila 10.000 evra kako bi napisala povoljan izveštaj o njegovom odnosu sa detetom, navodeći pritom više svedoka pred kojima je Čiča to od njega tražila). Na gornjoj slici vidite prepisku između Dragović i Žarković.

Da njih dve imaju lični odnos i nezakonit, kriminalni dogovor, vidi se između ostalog iz njihove prepiske, a posebno iz onog dela u kome Jelena Žarković pita svoju centrovsku saradnicu Dragović kako da je „ne oda“.

Na kraju, važno je napomenuti da je ova prepiska i mnogo veći deo još znatno inkriminišujućijih detalja predat Višem javnom tužilaštvu radi stavljanja članova osumnjičene kriminalne grupe na „operativne mere“, ali da je, kako se kasnije poverio jedan član te grupe, Više javno tužilaštvo umesto toga pozvalo članove kriminalne grupe i predočilo im dokaze koji postoje i savetovalo da unište telefone u kojima imaju navedenu prepisku. Predsednica Višeg javnog tužilaštva je Nataša Krivokapić, koju smo nedavno predložili Administraciji SAD i državnom sekretaru Antoniju Blinkenu lično, da bude uključena u listu individualno sankcionisanih individua iz Zapadnog Balkana koje su upletene u korupciju i kršenje ljudskih prava, a na osnovu nedavne Izvršne naredbe predsednika Džozefa Bajdena.

Deo a možda i čitava pomenuta kriminalna grupa se doista odjednom pojavila  sa novim telefonima, ne znajući da im je prepiska ne samo odštampana, već i sačuvana u elektronskom obliku, te tako poslata nadležnim (ali i nenadležnim) međunarodnim institucijama i političkim akterima koji su relevantni za donošenje političkih odluka koje se odnose na Srbiju (čitaj: na režim Aleksandra Vučića).

Grupa građana “Vratite nam sudstvo!”

Građanska inicijativa za lustraciju

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar