Kratka anatomija kriminala: “Profesorka” i grupa sa fakulteta

Izvor:
Politički.rs

Zbog mogućeg ometanja istrage pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu, imena nekih aktera su izostavljena

Dekan jednog beogradskog fakulteta B. koji svojim nereagovanjem podržava glavnog fakultetskog SNS-bota “Profesorku” i njene saizvršioce u krađi, i to već godinama, izabran je od SNS za prorektora jednog  Univerziteta, i to je deo razloga zbog koga on svo ovo vreme ćuti, umesto da je protiv “Profesorke” pokrenuo disciplinski postupak pred organima fakulteta, dao joj otkaz i podneo protiv nje krivičnu prijavu, što je sve kao dekan bio dužan da učini. Umesto toga, on je pokretao postupke protiv D. P., koja slovi kao opoziciona ličnost.

Dekan B.

Do sada smo prevashodno objavljivali tekstove i izveštaje o sudijama, socijalnim radnicima i političarima umešanim u trgovinu decom, hraniteljstvima, starateljstvima i usvojenjima. Pomenuli smo i “GONGO” nevladine organizacije (“Vladine nevladine organizacije”) koje pružaju logističko-finansijsku podršku ovim zločinima. Sve učesnike u ovoj trgovoni smo predlagali za najstrožu kaznu tranzicionom tužiocu u senci koji je formiran od strane jednog broja opozicionih pokreta i stranaka. Najstrože kazne bi se sprovodile samo u oročenom periodu važenja tranzicione pravde i bile bi izricane po hitnom postupku.

Takođe nismo posvetili pažnju pozadinskoj podršci trgovini decom, odnosno korišćenju novca građana Srbije za ovaj najmonstruozniji zločin. O tome će biti reči u ovom tekstu.

“Profesorka”

Profesorka je jedan od najvećih zlikovaca u sistemu, kome je DB obezbedio svaki korak u “karijeri”, uključujući onaj u fakultet u Beogradu. Njena specijalnost, pretpostavlja se osnovano, je potkradanje budžeta Srbije i međunarodnih fondova sa projekata koji su namešteni nevladinoj organizaciji povezanoj sa fakultetom koju je ova  dobila na poklon da njome upravljala. Druga njena specijalnost je fizičko povređivanje dece (sopstvene), najčešće nožem, za šta su je policija i druge institucije prijavljivale više puta po službenoj dužnosti i za šta joj se sudi, ali predmeti stoje u mestu, jer pravosuđe ne sme da dira u SNS-bota. O tome je pisano u velikom broju medija, tako da ćemo se u ovom tekstu baviti samo njenom prvom specijalnošću.

Profesorka je na svoje projekte stavljala potpuno nekvalifikovane ljude iz sistema socijalne zaštite i pravosuđa (ili njihove bliske rodjake), sve u koordinaciji sa šefom veoma važnog kabineta, izvesnim M. P. I ta prosta radnja joj je obezbedila dalje napredovanje u karijeri, jer je njome korumpirala deo sistema socijalne zaštite i pravosuđa.

Evo kako čitav taj sistem funkcioniše. Potplate se na opisani način kriminalci u pravosuđu i sistemu socijalne zaštite. Da ne bi bilo očigledno da direktorka NVO učestvuje u kriminalu a i da bi istovremeno izbegla plaćanje poreza, Profesorka je osnovala agenciju za konsalting, na čiji račun se sliva novac iz NVO koji ne plaća porez na dobit/profit, a ne plaća ga ni “agencija za konsalting” jer navodno nema dobit/profit, već tobože zarađuje na PR konsaltingu.

SNS-bahatost vidi se i po tome što je Profesorka stavila svoje ime u naziv svoje agencije i registrovala je na svoju kućnu adresu

Za trgovinu decom su važne i “strane agencije” koje se njome bave. Kada se uđe u njihovu vlasničku strukturu, vidi se da su vlasnici po pravilu državljani Srbije, nekoliko njih iz jednog sela iz okoline Peći, iz kog je i “mozak operacije” D. V., kao i njegov naslednik u resornom ministarstvu, V. , poznat kao “hulja”. D. V. je i dalje savetnik u ministarstvu (zadužen za trgovinu decom i hraniteljstvima).

D.V. i Hulja

Iako je ovaj kriminal razotkriven, sve sa SNS kriminalcima koji uzimaju proviziju od njega, kriminalci se nisu zaustavili, već su naprotiv dodatno proširili svoj biznis.

Tako je Profesorka ušla u rukovodstvo SNS-u bliske jedne GONGO nevladine organizacije u kome su glavni ljudi njeni poslovni partneri M. i N. L. M je iz Jagodine i veoma bliska Palmi, a njen muž N. neumorni pregalac koga vodi težnja da se približi Aleksandru Vučiću, glumeći pritom da su i on i njegova NVO promoteri evropskih vrednosti.

Članovi režimske NVO su postali i gosti na medijima koji glume da su opozicioni. Primer je Newsmax Adria, čiji urednik Slobodan Georgiev pre pripreme svake emisije ide na “konsultacije” kod Suzane Vasiljević, Vučićeve savetnice za medije. Teško je zamisliti kako to mogu biti konsultacije, a ne Vučićeve instrukcije.

Inače, znanje Profesorke iz ekonomije je gotovo ništavno i svodi se na repetitivno izgovaranje preformulisanih floskula iz samoupravnog socijalizma o jednakosti, onako kako ju je shvatao Josip Broz.

Profesorka ekonomijom vlada onoliko koliko Dačić vlada engleskim jezikom.

To međutim, Dačića nije sprečilo da bude ministar spoljnih poslova, kao što nepoznavanje ekonomije Profesorku nije sprečilo da postane profesor na fakultetu. Ne bi nas čudilo da uskoro postane redovni profesor (ako već i nije).

Dekan tog fakulteta koji podržava Profesorku i njene saizvršioce u krađi, i to već godinama, izabran je od SNS za prorektora jednog Univerziteta, i to je deo razloga zbog koga on sve ovo vreme ćuti, umesto da je protiv Profesorke pokrenuo disciplinski postupak pred organima fakulteta, dao joj otkaz i podneo protiv nje krivičnu prijavu, što je sve kao dekan bio dužan da učini.

Umesto toga, dekan je pokretao potupke protiv profesorke D.P., kao opozicione ličnosti, i pokušavao da je provlači kroz medijsko blato. On je takođe podnosio tužbe protiv njenog supruga, profesora Pravnog fakulteta.

Dekan je saučesnik u njenom kriminalu  i mi pozivamo Više javno tužilaštvo, Odeljenje za suzbijanje korupcije, da ga pozove da se izjasni o ovim navodima i da sprovede kontrolu rada navedenih tela kojima rukovodi Profesorka, te da joj odredi pritvor i procesuira je zbog krađe državnog budžeta i novca iz stranih fondova.

Predsednik SAD, Džozef Bajden, dao je izjavu da bi suđenja kriminalcima sa Zapadnog Balkana trebalo da budu javna. Tu konkretnu njegovu inicijativu podržavamo. Trulež SNS-vlasti ušao je u sve pore društva i tranziciona pravda posle pada Vučićevog režima mora biti ne samo beskompromisna, već i javna, odnosno svim građanima Srbije vidljiva.

Studentski savez Beograda

Građanska inicijativa za lustraciju
GG “Pravda”

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar