18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Krizni štab: Od petka u 18h pojačan nadzor nad povratnicima iz inostranstva

Printscreen

Krizni štab: Od petka u 18h pojačan nadzor nad povratnicima iz inostranstva

Vlada Srbije od petka u 18 sati uvodi nadzor nad putnicima koji se vrate iz inostranstva, izjavila je zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević i pozvala sve koji se nalaze u zemljama u regionu da se vrate do petka.

Kisić Tepvčević je nakon sednice Kriznog štaba rekla da je u celoj Evropi poslednjih dana primećen povećan broj zaraženih koronavirusom, prenosi N1.

U Srbiji, kaže, iako je situacija povoljna, ona može da se vrlo brzo promeni, a na to ukazuju podaci u toku jučerašnjeg dana, kada smo, kako je rekla, imali viši procenat pozitivnih slučajeva zaraze.

“Najveći broj zemalja u Evropi u toku prethodne nedelje septembra beleži rekordan porast u broju laboratorijski potvrđenih slučajeva virusa. To su sve zemlje u okruženju. Po učestalosti, Crna Gora se nalazi na trećem mestu u Evropi. Hrvatska i BiH takođe su na visikom mestu, a to govorim jer je tamo najveći broj naših građana”, kazala je Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je apelovala na sve koji su otišli u te zemlje da “imaju na umu da je veći procenat zaražavanja u tim zemljama” i da se pridržavaju svih mera”.

“Apelujemo na naše građane koji se nalaze tamo, da se vrate do petka, jer ćemo od petka u 18h imati drugačiji režim za one koji dolaze iz rizičnih zemalja. Od petka u 18h će se uvesti nadzor, to su sve mere zbog maksimalne predostrožnosti”, rekla je Kisić Tepavčević.

Detalji će, kako je rekla, biti definisani u narednim danima.

“Ali, ono što jesu nove preporuke SZO je da se taj nadzor sprovodi u trajanju od 10 dana, i da on može da spreči prenošenje infekcije”, rekla je Kisić Tepavčević je rekla da je u celoj Evropi poslednjih dana primećen povećan broj zaraženih koronavirusom.

Uoči sednice Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević je izjavila da “ako želimo da putujemo van zemlje treba dobro da promislimo jer skoro svuda je situacija lošija nego u Srbiji”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: