Laž portala “Nova.rs” da volonteri SNS u Smederevskoj Palanci uzimaju novac penzionerima!

Laž portala “Nova.rs” da volonteri SNS u Smederevskoj Palanci uzimaju novac penzionerima!

Portal “nova.rs” juče je lansirao senzacionalnu vest da volonteri SNS u Smederevskoj Palanci umesto da im besplatno pomažu, naplaćaju svoje usluge penzionerima do 1.000 dinara.

Laž portala "Nova.rs" da volonteri SNS u Smederevskoj Palanci uzimaju novac penzionerima!
Printscreen

Danas se ispostavilo da je šokantna vest koju su mediji juče širili opisujući naširoko “torturu naprednjačkih dobrovoljaca” ispostavila se kao potpuna izmišljotina, piše Alo!

Kako saznaju pojedini mediji, navodnim gnusnim događajem, kako ga je predstavio portal “nova.rs”, koji se pozvao na izjave penzionerke Rade Jovanović (70) iz Smederevske Palanke koja navodno dala novac volonteru SNS da joj kupi hleb, mleko i jaja, a on joj za tu uslugu naplatio 1.000 dinara, odmah su se juče pozabavili istražni organi.

Policija se po prijavi dala u potragu za bezdušnim mladićima, stranačkim volonterima, koji su, kako je to “nova.rs” tvrdila, bili u stanju da uzimaju novac sedamdesetogodišnjoj baki da bi otišli da joj kupe namirnice, naplaćuju joj to kao uslugu i koriste vanredno stanje, navodi Alo.

– Sama Rada Jovanović ispričala je najpre da je zvala opštinu, a ne SNS, kao i da ih je zvala jer nema novac za hranu. Reč je o starici koja živi u okolini Smederevske Palanke, kojoj je zapravo upućena hrana preko Centra za socijalni rad i to osnovne životne namirnice, poput brašna, hleba i šećera, a koje joj je dostavio volonter Centra koji je inače iz istog mesta, kao i ona. Da sve bude smešnije, ne samo što je volonter, koji je inače iz dobrostojeće porodice, rekao da niti joj je novac tražio niti uzeo, već je i baka Rada ispričala da s obzirom da nije imala novca ni da kupi hranu, nije imala ni da ga da mladiću ni da joj ga je tražio – kaže izvor Alo!.

Kako tvrde, ni Radmila, kao ni članovi njene porodice, nisu ništa slično ni mogli ispričati za medije, jer ih niko nije ni kontaktirao iz “nove.rs”.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, sa svima njima, uključujući i volontere i nadležne iz opštinskih organa, obavljen je razgovor, kao i sa novinarkom portala. Ona nije želela da odgovara na pitanja, te samim tim ni da objasni kako je došlo do toga da se objavi potpuno izmišljena vest. Kako saznajemo, s obzirom da je svim proverama utvrđeno da je reč o lažnoj vesti nadležno tužilaštvo razmatra podnošenje prijave zbog izazivanje panike.

Laž portala "Nova.rs" da volonteri SNS u Smederevskoj Palanci uzimaju novac penzionerima!
Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je danas gostujući na TV Pink da se prestane sa širenjem lažnih vesti koje, kako kaže, imaju za cilj da pomognu u političkom smislu onima koji ih šire ili vlasnicima njihovih medija, a kao primer naveo je i jučerašnju vest sa portala “nova.rs”, za koju se ispostavilo da je potpuno izmišljena.

“Znate kad čujete tako nešto, užasnuti ste. Da je neko iskoristio nesreću penzionerke da joj uzme novac, što joj donosi hranu? Nema druge reči nego užas. Odmah smo ušli u provere kako bi uhapsili te zlikovce, jer ljudi koji urade nešto tako moraju biti kažnjeni. Međutim, obavimo razgovor sa gospođom Jovanović koja kaže “Ne, niko mi nije ništa tražio, jer ja i nemam novac. Baš zato sam i zvala da mi se pomogne, jer nemam novac”. Žena ispriča da je zapravo zvala opštinski štab, dakle opštnu, koja joj je besplatno odnela minimum potrebne hrane” objasnio je ministar.

Kako je dodao, Jovanovićka je ispričala da je nikada niko nije pozvao iz medija koji je objavio vest, niti je ko zvao članove njene porodice. Na pitanje voditeljke šta je onda poenta vesti, Stefanović je odgovorio da ne zna.

“Radi se o potpuno izmišljenoj vesti. Želim ovom prilikom i da se zahvalim još jednom svim ljudima koji besplatno pomažu penzionerima i da apelujem da se prestane sa širenjem lažnih vesti” rekao je Stefanović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare