Ministarstvo odbrane poziva mlade na dobrovoljno služenje vojnog roka

Izvor:
Beta, Foto: mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane pozvalo je danas zainteresovane mladiće i devojke da podnesu prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u septembarskoj klasi.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća “Pošta Srbije”.

“Svi prijavljeni kandidati imaće priliku da provere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji”, navodi se u pozivu.

Dodaje se da buduće vojnike očekuje mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara a da sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare