Mlađa Đorđević dobio Kurir na sudu

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje, Printscreen

Pokret Oslobođenje saopštio je danas da je njihov predsednik Mlađan Đorđević dobio prvostepenu presudu protiv lista Kurir, a u postupku pred Višim sudom u Beogradu.

Oslobođenje podseća da je Đorđević tužio Kurir zbog neistinitih navoda iz jula 2020. godine, kada je ovaj list tvrdio da je on jedan od organizatora nasilnih demonstracija ispred Narodne skupštine. Novine Kurir, kao uostalom i drugi režimski tabloidi, tada su navodili da je Mlađan Đorđević „rušitelj Beograda i vođa nasilnika“.

„U isto vreme dok mene oslikavaju kao nasilnika, režim pred demonstrante izvodi Velju Nevolju i pripadnike kriminalnih klanova koji deluju kao zaštitnici lika i dela Aleksandra Vučića“, rekao je ovom prilikom Mlađan Đorđević.

On je podsetio da su mirne demonstrante tada brutalno napali „pripadnici kriminalnih klanova“, koji su, kako kaže, pod direktnom kontrolom Srpske napredne stranke.

„Kao i svaka laž režima, i ova je razotkrivena. Isterivaćemo ih na videlo laž po laž, sve dok ne oslobodimo Srbiju ove laži u koju su je zavili“, izjavio je predsednik Oslobođenja.

Kurir je obavezan da Mlađanu Đorđeviću plati 138 hiljada dinara na ime naknade štete i troškova postupka. Pokret Oslobođenje je podsetio da je Đorđević sve prethodne odštete dobijene protiv medija i pojedinaca koji su u ime režima iznosili laži i klevete uplaćivao u humanitarne svrhe.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar