Nestorović: Policijski čas verovatno još sledeći vikend, već smo pobedili korona virus

Nestorović: Policijski čas verovatno još sledeći vikend, već smo pobedili korona virus

Broj zaraženih virusom opada, a policijski čas će verovatno biti još samo sledećeg vikenda, kaže dr Branimir Nestorović u “Fokusu”.

– U jednom trenutku je procenat zaraženih skočio na 40 posto testiranih, a sada je u većini mesta u Srbiji oko 10 posto – kaže dr Nestorović, gostujući na Tv O2.

Da se situacija u Nišu dogodila na početku epidemije, to bi, prema rečima dr Nestorovića, bila katastrofa.

Ipak, gerontološki centar u Nišu nije izolovan slučaj, a na pitanje kako je koronavirus ušao u ustanove socijalne zaštite Nestorović odgovara da je u toku ispitivanje šta se dogodilo.

Navodi i da virus počinje da slabi, i da jedan čovek danas može da zarazi oko 0,9 osoba. U nedelji posle Uskrsa nas očekuje pad broja zaraženih, a dr Nestorović navodi da će policijski čas verovatno biti još sledećeg vikenda.

On smatra da smo već pobedili korona virus, ali za 1. maj smatra da nema potrebe uvoditi policijski čas, već je dovoljno zabraniti okupljanja.

– Mi smo dobro prošli – kaže on.

Od sredine maja neće biti ozbiljnije aktivnosti virusa, pa Nestorović veruje da će se od tada život u Srbiji vratiti u normalu.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”: 011 2684 566.

Blic

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare